Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
CFR Cluj câștigă Supercupa RomânieiBogdan Danescu / SportPictures.eu
14 Iul 2018

CFR Cluj câștigă Supercupa României

Atmosferă de mare meci pe ”Ion Oblemenco” la Supercupa României ediția 2018. Campioana CFR Cluj a sosit în fieful deținătoarei Cupei României, CS Universitatea Craiova, cu un nou tehnician la timonă, Edi Iordănescu, ce și-a pus amprenta pe jocul prestat. Cu o tentă mai ofensivă, evoluția grupului omogen al echipei clujene a fost în acord cu cea a gazdelor, recunoscute pentru aplombul caracteristic. A rezultat un meci încins, cu intrări la limita regulamentului, dar și cu faze de poartă spectaculoase.

Mailat s-a apropiat periculos de poarta oltenilor în minutul 8, dar Pigliacelli, debutant în tricoul ”leilor”, a respins din plonjon la șutul din unghi al acestuia, portarul italian respingând apoi peste transversală execuția direct din corner a lui Deac. Zece minute mai târziu Mitriță a croșetat întreaga defensivă clujeană și a tras pe direcția lui Arlauskis, care s-a evidențiat din nou câteva secunde mai târziu la al doilea șut, de data aceasta al lui Cicîldău, la mingea primită pe respingere. Clujenii au cerut penalty în ultimele secunde ale primei reprize la intrarea lui Popa la Țucudean, dar arbitrul Radu Petrescu a lăsat jocul să continue în ciuda protestelor acestora.

După pauză, echipa campioană a avut o mare ocazie în minutul 61 prin Vinicius, a cărui lovitură de cap a lovit bara din stânga lui Pigliacelli, apoi Omrani iese din ce în ce mai mult la rampă. Totul a culminat cu faza din minutul 77, când atacantul clujenilor a șarjat în flancul stâng și după ce a pătruns în careul oltenilor a fost faultat din spate de Popa, iar Radu Petrescu nu a mai ezitat de această dată să indice punctul cu var. Execuția fără emoții a lui Culio a schimbat tabela, care rămâne 1-0 chiar dacă oltenii au atacat în valuri în ultimele minute.

Așadar, în deschiderea sezonului CFR Cluj își confirmă statutul de principală favorită în noua ediție de campionat cu un trofeu smuls chiar din arena uneia dintre contracandidate.

 

CS U Craiova (antrenor Devis Mangia): Pigliacelli - R. Popa (min. 80 Markovic), Gardoş, Tiago Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Cicâldău, Glavina (min. 65 Burlacu), Mitriţă

CFR Cluj (antrenor Edi Iordănescu): Arlauskis - Peteleu (min. 46 Cr. Manea), Vinicius, A, Mureşan, Camoras - Culio, Hoban, Djokovic - C. Deac, Ţucudean (min. 87 Costache), Mailat (min. 55 Omrani)

Alte știri din Fotbal