Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
CEV CL: CSM București debutează cu o victorieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Nov 2018

CEV CL: CSM București debutează cu o victorie

În Hala Sportowo Widowiskowa din orașul polonez Koszalin, campioana României CSM București și-a făcut debutul în CEV Volleyball Champions League în partida contra celor de la Chemik Police. Cele două formații fac parte din grupa E a competiției în care mai evoluează și Dinamo Moscova și Fenerbahce Istanbul, în întâlnirea disputată ieri în capitala Rusiei turcoaicele impunându-se cu 3:1.

În partida din Polonia fetele pregătite de Ferhat Akbaş au avut o evoluție extraordinară în primele două acte ale partidei și s-au impus în cele din urmă în patru seturi, scor 3:1 (25:19, 25:16, 16:25, 25:22).

Dacă în startul partidei au evoluat debordant, ”tigroaicele” au fost surprinse de începutul în forță al gazdelor în setul al treilea, văzându-se conduse cu 0:6, apoi scorul a evoluat rapid până la 6:19, moment în care au încercat o revenire. Pe lângă consacratele Salaoru, Trushkina, Koolhaas, Kodola sau Hashimoto, Ferhat Akbaș i-a oferit o amintire de neuitat tinerei Francesca Alupei, debutantă în cea mai importantă competiție continentală la numai 15 ani. Tânăra jucătoare care va împlini 16 ani în luna ianuarie i-a făcut o surpriză plăcută, un as la primul ei serviciu. Chiar dacă au pierdut setul al treilea, ”tigroaicele” au fost mai lucide în cel de-al patrulea și au controlat momentul cheie când au revenit de la 8:10 la 13:10 dovedind pe lângă atitudine și faptul că sunt capabile să răstoarne oricând tabela. Polonezele au egalat 13:13, dar campioanele României s-au distanțat treptat la 16:13, 19:15 și 22:17. Ultimul moment bun din meci pentru gazde a fost revenirea până la un punct în urmă, 23:22, însă Salaoru și colegele au închis setul și partida cu 25:22 după o oră și 43 de minute de joc efectiv.

Nadiia Kodola a adus cele mai multe puncte pentru CSM, 18, fiind urmată de Maret Balkestein-Grothues cu 14 și Adina Salaoru cu 9, în timp ce Kotoe Inoue a avut 36% procentajul preluărilor.

Următoarea partidă a ”tigroaicelor” se va disputa în Polivalenta din Capitală pe 20 decembrie, oaspete urmând a fi rusoaicele de la Dinamo Moscova.

Alte știri din Volei