Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
CEV CL: Blăjencele scriu istorie pentru voleiul românescRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Mai 2018

CEV CL: Blăjencele scriu istorie pentru voleiul românesc

Champions League înseamnă în primul rând investiții de anvergură, de milioane sau zeci de milioane de euro, indiferent dacă este vorba de fotbal, handbal sau volei, iar organizarea unui turneu Final Four al competiției reprezintă o onoare și o recunoaștere a valorii echipei reprezentante a țării organizatoare. Bucuria acordării dreptului de organizare a turneului final al celei mai importante competiții continentale la volei feminin a fost dublată de o presiune a rezultatului ce a afectat debutul fetelor de la CS Volei Alba-Blaj în partida semifinală câștigată în cele din urmă cu 3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:22) contra turcoaicelor de la Galatasaray SK Istanbul.

Tracul le-a determinat pe jucătoarele pregătite de Darko Zakoc să comită o serie de greșeli ce le-a pus în postura de a fi nevoite să vină din urmă și să recupereze terenul pierdut. Căpătând încredere și cu ajutorul unui public fierbinte, blăjencele au făcut pas după pas și s-au apropiat la un singur punct de turcoaice, 22:21 și apoi 24:23, dar adversarele au închis primul act al meciului în favoarea lor. Mult mai încrezătoare în forțele proprii și având în cubaneza Ana Cleger Abel un trăgător în zi de grație, fetele noastre au pus stăpânire pe următoarele trei seturi, turcoaicele aflându-se la conducere doar de patru ori și la diferență minimă în setul al treilea. În rest, blăjencele au entuziasmat publicul cu o evoluție de senzație, în timp ce turcoaicele au excelat în greșeli și au ieșit la rampă doar pe final de meci când au revenit de la 24:17 la 24:22, dar Cleger a închis partida cu al 23-lea atac al său.

Cubaneza a și servit foarte bine, trecându-și în cont și 4 ași, fiind secondată în topul punctelor aduse echipei de Natașa Krsmanovic cu 10 puncte din 8 atacuri reușite, un as și un blocaj.

Calificate în finala Champions League în premieră pentru o echipă românească, CS Volei Alba-Blaj va întâlni mâine de la ora 19:00 o altă echipă turcească, VakifBank Istanbul, învingătoare în fața italiencelor de la Imoco Volley Conegliano la capătul unui meci de mare luptă decis de un punct câștigat cu proba video.

 

Rezultatele turneului Final Four:

Sâmbătă, 5 mai

VakifBank Istanbul - Imoco Volley Conegliano  3:2 (25:22, 25:21, 17:25, 15:25, 16:14)

CS Volei Alba-Blaj - Galatasaray SK Istanbul  3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:22)

Duminică, 6 mai

Finala mică, ora 16:00

Galatasaray SK Istanbul - Imoco Volley Conegliano

Finala, ora 19:00

CS Volei Alba-Blaj - VakifBank Istanbul

Alte știri din Volei