Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
CE U23: 10 medalii pentru delegația RomânieiStefan Racila / Mediafax Foto
06 Sep 2020

CE U23: 10 medalii pentru delegația României

Performanță excelentă pentru delegația României la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 ce s-au desfășurat în Germania, la Duisburg, în acest sfârșit de săptămână! Ambarcațiunile tricolore au adunat o zestre de 10 medalii, dintre care 5 medalii de aur, 3 medalii de argint și 2 de bronz în cele 22 de finale programate astăzi pe luciul apei complexului International Wedau Regatta din Sportpark Duisburg.

Prima medalie a zilei a fost de argint și a fost câșigată anul acesta de fetele din echipajul de 4 plus unu rame (BW4+), componența echipajului fiind Damaris Lebada, Alexandra Ungureanu, Laura Pal, Vasilica-Alexandra Rusu și Victoria-Ștefania Petreanu.

A urmat locul întâi la proba de dublu rame feminin (BW2-) câștigat de Adriana Ailincai și Ana-Maria Baletchi, iar a doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-) de Popa Andreea, Tivodariu Maria, Rusu Maria-Magdalena și Juncanariu Dumitrita.

A patra medalie a zilei a fost prima de bronz pentru România, Mihai Chiruta terminând pe locul al treilea proba de simplu vâsle masculin (BM1x). Au urmat alte două medalii de aur, a treia pentru delegația României fiind câștigată la proba de dublu rame masculin (BM2-) de către sportivii Dumitru-Alexandru Ciobica și Florin-Sorin Lehaci, iar cea cu numărul patru fiind obținută în proba de patru rame masculin (BM4-) de către sportivii Florin Arteni-Fintinariu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Încă o modalie de bronz a fost adăugată în palmares de echipajul de patru vâsle feminin (BW4x) format din Larisa Elena Rosu, Cristina Druga, Andrea-Ioana Budeanu și Georgiana-Simona Tataru, iar cea de-a doua medalie de argint a venit în proba feminină de 8+1 rame (BW8+), după ce sportivele Lorena Constantin, Ioana-Madalina Morosan, Madalina-Gabriela Casu, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu și Victoria-Stefania Petreanu au terminat cursa pe locul 2.

Nicoleta-Ancuta Bodnar și Simona Geanina Radia au adus României încă o medalie de aur în proba de dublu vâsle feminin (BW2x), iar palmaresul delegației României a fost completat de cea de-a treia medalie de argint, performanța aparținând sportivilor Gheorghe Morar, Constantin Cristi Hirgau, George Catruna, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Marian Cireasa, Flirin Arteni-Fintinariu, Ciprian Huc și Petre Florin Enasescu, în proba de 8+1 rame (BM8+).

Alte știri din Canotaj