Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
CE U21: Victorie cu Țara Galilor. Calificarea, o formalitate!Paul Ursachi / SportPictures.eu
12 Oct 2018

CE U21: Victorie cu Țara Galilor. Calificarea, o formalitate!

Victorie mare pentru selecționata U21 în fața unei audiențe record! Pe arena ”Dr. Constantin Rădulescu” trupa pregătită de Mirel Rădoi a înscris de două ori în meciul cu Țara Galilor și a depășit ultimul obstacol major pentru obținerea calificării la turneul final al Campionatului European din 2019.

Cu reprezentanți de marcă ai Generației de Aur în tribune – Gică Hagi, Gică Popescu şi Ionuț Sabău – tricolorii mici au început partida încrezători în forțele proprii și au avut trei ocazii bune prin același Florinel Coman în minutele 9, 16 și 18, dar șuturile sale nu au fost îndeajuns de periculoase pentru a-l lăsa fără replică pe portarul Evans. Repriza s-a încheiat cu o ratare a lui Rus, lovitura sa de cap în urma centrării din lovitura liberă executată de Ianis Hagi trecând peste transversală.

Partea a doua a partidei a început cu o fază la care în urma căreia tricolorii au cerut penalty după ce Cooper a lovit cu mâna mingea trimisă cu capul de Florinel Coman. A urmat apoi o decizie neinspirată a lui Radu, goalkeeper-ul României fiind păcălit de efectul luat de balon în momentul în care plecase pe un plonjon, dar Pașcanu a fost atent și a respins în ultima secundă înainte de a intra în poartă. Românii revin în atac și Ivan, lansat perfect de Nedelcu, a ratat după ce l-a driblat pe Evans încercând să trimită spre vinclul porții în care se repliaseră doi fundași galezi. La scurt timp, în minutul 55 Dennis Man reușește deschiderea scorului îndeplinind o simplă formalitate după ce a primit singur, nemarcat, lovitura liberă executată de Coman și prelungită cu capul de Rus. Ivan putea dubla avantajul un minut mai târziu, dar Evans a respins cu piciorul din fața atacantului lansat din nou de foarte bine de Nedelcu, apoi Chris Evans, abia intrat în teren, trimite în bară și aruncă un duș rece peste jucătorii tricolori. Treziți de faptul că o singură greșeală le poate anula munca depusă, elevii lui Rădoi revin în atac și Pușcaș, introdus în locul lui Coman, ia o acțiune pe cont propriu și folosindu-și atuurile fizice a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt fără a-i da șanse portarului Evans. Atacantul lui Palermo putea face dubla în minutul 83, dar șutul său nu a prin cadrul porții și s-a încheiat România – Țara Galilor 2-0 (0-0).

Cele trei puncte îi urcă pe tricolori pe locul 1 în clasamentul grupei a 8-a cu 21 de puncte, cu două mai multe decât Portugalia și un punct în meciul de marți contra Liechtensteinului, codașa grupei fără niciun punct și golaveraj 2-38, garantează calificarea directă la turneul final de anul viitor.

 

România (selecționer Mirel Rădoi): I. Radu - Boboc, A. Rus, Paşcanu, F. Ştefan - Nedelcu, Cicâldău - D. Man (min. 77 Moruţan), I. Hagi (min. 90 Oaidă), Fl. Coman (min. 66 Puşcaş) - A. Ivan

Ţara Galilor (selecționer Robert Page): Evans - N. Davies, Cooper, Poole, Lewis - James, Broadhead, Baker (min. 90 Christie-Davies), Morrell - Harris (min. 62 C. Evans), Cullen (min. 62 Babos)

Alte știri din Juniori