Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
CE U21: Egalurile cu Țările de Jos și Germania nu au fost de ajunsSorin Pană / SportPictures.eu
30 Mar 2021

CE U21: Egalurile cu Țările de Jos și Germania nu au fost de ajuns

Selecționata U21 a României părăsește turneul final al Campionatului European după o victorie și două rezultate de egalitate în grupa A a primei faze a competiției. Parcursul tinerilor jucători s-a oprit după un 0-0 cu Germania pe stadionul Új Bozsik din Budapesta, un joc dominat de viitorii componenți ai Die Mannschaft.

Tricolorii mici au început foarte bine partida, cu o lovitură de cap trimisă de Ciobotaru pe poarta lui Dahmen după un corner executat de Olaru în minutul 3 și cu bara lui Mățan din minutul 5 cu un șut din interiorul careului. Din păcate pentru noi, nemții au pus stăpânire pe joc și au dominat copios restul partidei. Schlotterbeck reia pe lângă poartă în urma unui corner (min. 20), Klimowicz îl lobează pe Vlad, dar Pașcanu scoate de pe linia porții (min. 24), Baku trimite cu capul peste poartă (min. 32), Nmecha îi testează atenția lui Vlad cu un șut fără intensitate (min. 33), iar Pașcanu a fost din nou salvator la șutul lui Berisha (min. 42).

Schimbările făcute de Adi Mutu la pauză, Ciobanu în locul lui Itu, și în minutul 57, Moruțan în locul lui Dulca, nu au produs dinamizarea așteptată a atacului. Mai mult decât atât, după ce au făcut o jumătate de repriză secundă la o turație mai redusă, nemții au obținut un penalty în minutul 71 în urma unui henț al lui Oaidă, om în zid la o lovitură liberă. Din fericire, Nmecha a trimis în bara din stânga lui Vlad, care ghicise colțul și plecase pe minge. Ratarea i-a ambiționat pe nemți, Burkhardt l-a întins pe Vlad (min. 76), iar Pieper lovește la rândul său transversala (min. 89) și partida se încheie fără gol.

Țările de Jos au învins cu un categoric 6-1 Ungaria și clasamentul a fost stabilit în urma golaverajului celor trei echipe cu câte 5 puncte. Din păcate, tricolorii au cel mai slab golaveraj, +1 față de +5 Țările de Jos și +3 Germania, și nu avansează în sferturile de finală.

 

România U21 - Germania U21 0-0 (0-0)

România U21 (selecționer Adrian Mutu): Vlad - Vlădoiu, Ciobotariu, Paşcanu (min. 63 R. Drăguşin), Haruţ - Itu (min. 46 Ciobanu), Dulca (min. 57 Moruţan), Oaidă - Olaru, Ad. Petre (min. 76 Oct. Popescu), Măţan

Germania U21 (selecționer Stefan Kunz): Dahmen - Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum - Baku (min. 82 Jakobs), Dorsch, Maier - Klimowicz (min. 63 Burkardt) - Nmecha, Berisha (min. 90+1 Stach)

 

Programul și rezultatele meciurilor din grupa A:

Miercuri, 24 martie

România – Țările de Jos  1-1 (1-1)

Ungaria – Germania  0-3 (0-0)

Sâmbătă, 27 martie

Ungaria – România  1-2 (0-0)

Germania – Țările de Jos  1-1 (0-0)

Marți, 30 martie

Germania – România  0-0 (0-0)

Ungaria – Țările de Jos  1-6 (0-1)

 

Clasamentul final al grupei A este următorul:

1. Țările de Jos U21          3              1              2              0              8:3          5

2. Germania U21              3              1              2              0              4:1          5

3. România U21                 3              1              2              0              3:2          5

4. Ungaria U21                   3              0              0              3              2:11        0

Alte știri din Juniori