Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CE: Tricolorele înving Cehia și fac un pas mare spre faza a douaSabin Malisevschi / SportPictures.eu
01 Dec 2018

CE: Tricolorele înving Cehia și fac un pas mare spre faza a doua

România a disputat astăzi primul meci în grupa D a Campionatului European de handbal feminin ce se dispută în Franța și a obținut revanșa în fața Cehiei pentru eliminarea din optimile de finală ale mondialului de anul trecut.

Partida a început în nota de dominare a fetelor pregătite de Martin Ambros, tricolorele distanțându-se la 6:1 după numai opt minute scurse de la startul jocului. După startul mai greoi, cehoaicele reduc distanța și se apropie la 10:7, dar în minutul 20 refacem ecartul de 5 goluri, 12:7. Dumanska face minuni în poartă și cu cinci minute înainte de pauză Eliza Buceschi mărește avantajul la șase goluri, 15:9. Brațul Cristinei Neagu explodează din nou și tabela arată 16:9, blocul defensiv este de netrecut și respinge aruncările adversarelor, dar un fault în atac și o aruncare în bară le dă șansa cehoaicelor să se apropie la cinci lungimi, 16:11. Ambros Martin indică o schemă la time-out-ul din ultimul minut de joc, fetele o aplică fidel și Crina Pintea obține un nou 7 metri, transformat de Buceschi și stabilește scorul pauzei, 17:11.

Cehia pare a fi mai montată în startul reprizei secunde, dar Buceschi, Pintea și Neagu urcă scorul la 21:13, după care Dumanska bifează a 12-a sa paradă reușită și Dragut înscrie pentru 22:13. După două goluri ale cehoaicelor, Neagu arată de ce este liderul echipei și în inferioritate numerică și la limita pasivului ia o acțiune pe cont propriu și înscrie pentru 23:15. Patru goluri succesive ale cehoaicelor îl determină pe Ambros Martin să solicite un nou time-out pentru a regla mecanismul tricolorelor, vizibil afectat de defensiva 2+4 a adversarelor. Pintea obține un nou 7 metri și Buceschi înscrie punând capăt unei perioade de patru minute și jumătate de secetă, Udriștoiu marchează de două ori și face 26:20 cu 13 minute înainte de final. Dumanska scoate din nou o minge din poziție de unu la unu cu o adversară, dar este învinsă în cele din urmă și cehoaicele se apropie, 26:22 în minutul 51. Chiper lansează o rachetă de pe extrema dreaptă pentru 27:22, dar adversarele reușesc să reducă diferența la trei goluri, 27:24. Atunci când începem să ne facem griji, Geiger își pune în valoare aruncarea sa cu mâna stângă și tabela pare mai prietenoasă, 28:24. Laslo este eliminată, cehoaicele transformă un 7 metri și apoi înscriu un gol cu poarta goală pentru a se apropia la două lungimi, 28:26 și urmau patru minute de foc. O ratare a lui Ardean le oferă din nou mingea cehoaicelor, dar de data aceasta aruncarea către poarta goală nu își nimerește ținta. Cuplul Pintea – Buceschi ne aduce sângele în obraji după un 7 metri obținut de prima și transformat de cea de-a doua, dar adversarele dau replica rapid. Cu două minute până la ultima sirenă Pintea înscrie din acțiune, dar primim din nou gol și fetele noastre aveau 80 de secunde la dispoziție și două goluri avantaj, 30:28. Ambros Martin își face din nou datoria și le transmite fetelor calmul necesar pentru un atac decisiv în care Neagu scoate o eliminare la o adversară și apoi înscrie golul victoriei, 31:28.

O victorie importantă, cu emoții pe final, în care golurile României au fost înscrise de Buceschi - 9, Neagu - 8, Pintea - 5, Udriştoiu - 3, Dragut - 2, Geiger, Florică, Băcăoanu, Chiper câte unul.

Victoria le aduce pe fetele noastre mai aproape de obiectivul de a ocupa unul dintre primele trei locuri din grupă, dar trebuie să fie precaute până la final, adversarele pe care le mai au de înfruntat fiind extrem de puternice. Astfel, în celălalt meci al grupei, Germania a provocat o mare surpriză învingând la limită, 33:32 (16:15), deținătoarea titlului, Norvegia. Următoarea partidă a fetelor noastre va fi luni, 3 decembrie, de la ora 19:00 contra Germaniei, o victorie în acest meci putând să le ofere puncte prețioase în grupele principale ale competiției.

Alte știri din Handbal