Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CE: Tricolorele au trecut la catedrăSorin Pană / SportPictures.eu
05 Dec 2018

CE: Tricolorele au trecut la catedră

Cea mai categorică victorie a tricolorelor în fața Norvegiei a venit în seara aceasta în ultima partidă a grupei D din cadrul Campionatului European de handbal feminin ce se desfășoară în Franța.

Rănite după înfrângerea din primul meci al grupei cu Germania, scandinavele erau periculoase ținând cont că o înfrângere în jocul din această seară le ducea în grupele principale cu 0 puncte, ceea ce practic însemna ieșirea din lupta pentru medalii. Acest lucru s-a văzut în primul sfert de oră al meciului de la Brest în care s-a mers cap la cap până la scorul de 8:8. O serie de greșeli în ofensivă ale adversarelor le dă șansa fetelor noastre să se desprind la patru goluri 12:8 în minutul 17 și să mărească diferența la 14:9 în minutul 19 după o serie de intervenții ale Yuliei Dumanska. Neagu transformă un 7 metri și apoi trimite o nouă rachetă pentru a ne distanța la 17:10 în minutul 24. Pauza ne găsește cu un avans de șase goluri, 18:12, nesperat la începutul jocului, însă ce este de remarcat este faptul că am înscris 18 goluri multiplei campioane mondiale, europene și olimpice.

Partea a doua începe în nota de dominare a norvegiencelor, primul gol al reprizei secunde pentru România apărând abia în minutul 37. Crescendo-ul norvegiencelor se pierde treptat, Denisa Dedu apără un 7 metri, iar Cristina Neagu transformă o aruncare de penalitate și restabilește diferența de 6 goluri, 20:14, în minutul 39. Crina Pintea face legea pe semicerc și restabilește diferența de 7 goluri, cea maximă de până la acel moment, ecart care se păstrează până în minutul 49 când tot ea înscrie pentru 27:19. Dumanska a ferecat poarta și le dă colegelor sale ocazia să se distanțeze la 9 goluri, 28:19. În ultimele cinci minute Ambros Martin rulează tot lotul pentru a da posibilitatea tuturor jucătoarelor să savureze o asemenea mare victorie și partida se încheie fără surprize, România – Norvegia 31:23 (18:12).

Câștigăm grupa D cu victorii pe linie și intrăm în grupele principale cu 4 puncte, celelalte două formații din grupa noastră care ne însoțesc fiind Germania cu 2 puncte și Norvegia cu 0 puncte. Următoarea partidă a tricolorelor este programată la Nancy duminică, 9 decembrie de la ora 19:00 cu Olanda, cealaltă echipă intrată în grupa principală cu 4 puncte, apoi marți 11 decembrie adversară ne va fi Spania, formație ce va intra în grupa principală la fel ca Norvegia fără puncte. Ultimul joc va fi miercurea viitoare contra Ungariei, rivalele tradiționale având după prima fază a grupelor 2 puncte.

În această seară golurile României au fost înscrise de Neagu - 11, Chiper - 5, Geiger, Buceschi - câte 4, Pintea - 3, Laslo, Ardean-Elisei, Udriştioiu, Dragut - câte o reușită.

Alte știri din Handbal