Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CE: Tricolorele au rezistat trei sferturi de oră în fața NorvegieiSorin Pană / SportPictures.eu
07 Dec 2020

CE: Tricolorele au rezistat trei sferturi de oră în fața Norvegiei

Ultima partidă jucată la Kolding de selecționata României a arătat că, în pofida numeroaselor absențe din lot, elevele lui Bogdan Burcea s-au deblocat mental și pot face o partidă mare contra celei mai titrate adversare din grupă și favorita certă la titlul continental, selecționata Norvegiei.

Cu o Cristina Neagu care și-a asumat mai puțin sarcini de finalizare, tricolorele au reușit să compenseze prin prestațiile Elizei Buceschi, Cristinei Laslo și a pivotului Lorena Ostase și să se mențină în echilibru cu mult mai experimentatele Herrem, Oftedal, Brattset, Loke, Mork și Kristiansen până în minutul 44 la 17:17. Nu trebuie uitată prestația de excepție a portărițelor Dedu și Dumanska, ambele cu parade ce au limitat proporțiile scorului, care până la final s-a mărit în favoarea nordicelor și cu sprijinul discret al arbitrelor. S-a încheiat 28:20 (13:13) în favoarea Norvegiei, un scor ce poate părea drastic pentru cineva care nu a văzut meciul. Golurile României au fost marcate de Lorena Ostase - 6, Eliza Buceschi, Cristina Neagu - câte 4, Laura Popa - 3, Cristina Laslo - 2, Ana Maria Iuganu - 1.

În celălalt meci din grupă, Germania a remizat cu Polonia, scor 23:23. Clasată pe locul 3 în grupă, România intră în faza grupelor principale cu 0 puncte, Germania cu 2 puncte, iar Norvegia cu 4. Cele trei echipe vor participa în grupa principală alături de primele trei formații clasate din grupa C.

 

Clasamentul final al grupei D este următorul:

1. Norvegia            3 3 0 0   105:65   6

2. Germania          3 1 1 1   66:82     3

3. România           3 1 0 2   67:74     2

4. Polonia             3 0 1 2   67:84     1

Alte știri din Handbal