Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
CE: Șase medalii din opt finale pentru tricoloriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Oct 2020

CE: Șase medalii din opt finale pentru tricolori

Ediția din acest an a Campionatului European de canotaj s-a desfășurat pe apele complexului Lake Malta din Poznan, iar astăzi, în ziua finalelor competiției, România a avut calificate 8 echipaje în Finalele A și 4 echipaje în Finalele B. Evoluțiile lor au adus delegației o zestre de șase medalii dintre care patru de aur, una de argint și una de bronz.

Medalii de aur au obținut echipajele de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş), dublu rame masculin (Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc), dublu vâsle feminine (Simona Radiş, Ancuţa Bodnar) și 8+1 feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea).

Echipajul de 8+1 masculin, format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a adus medalia de argint pentru delegația tricoloră, în timp ce în proba de dublu vâsle categorie uşoară Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă au obținut medalia de bronz.

Florin-Marian Enache și Ioan Prundeanu au terminat pe locul 5 cursa de Finală A din proba de dublu vâsle masculin, o poziționare identică obținând și Cristina-Georgiana Popescu, Dumitrița Juncănariu, Beatrice-Mădălina Parfenie și Roxana-Iuliana Anghel în cursa de Finală A a probei de patru rame feminin.

Fetele din echipajul de patru vâsle feminin, Nicoleta Pașcanu, Budeanu Andrea-Ioana, Elena Logofatu și Alina-Maria Balețchi, s-au clasat pe locul 9 general după ce au terminat cursa în Finala B pe locul 3.

Gheorghe-Robert Dedu, Adrian Damii, Alexandru Cosmin Macovei și Andrei-Sebastian Cornea au format echipajul masculin de patru vâsle care a terminat cursa din Finala B pe locul 4, clasându-se pe locul 10 general. Mihai Chiruță a terminat pe locul 4 cursa din Finala B la proba de simplu vâsle masculin, clasându-se pe locul 10 în clasamentul general.

Echipajul masculin de patru rame, format din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel-Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, a terminat cursa din Finala B pe locul 5, clasându-se astfel pe locul 11 în clasamentul general.

Alte știri din Canotaj