Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CE: Rusia, o nucă prea tare. Jucăm pentru bronzSorin Pană / SportPictures.eu
14 Dec 2018

CE: Rusia, o nucă prea tare. Jucăm pentru bronz

Două reprize total diferite pentru România în semifinala de la Paris contra Rusiei. O primă jumătate de meci în care am arătat că putem juca la nivelul trupei lui Trefilov cu un final în care am ratat în două rânduri intrarea în avantaj la final a fost urmată de o a doua jumătate de meci în care fetele noastre au căzut total.

Începutul curajos, cu 2:0 pentru tricolore a fost anulat de revenirea rusoaicelor 4:5, însă Ardean Elisei, Dragut și Chiper au dus pentru prima dată echipa României la un avans de trei goluri, 9:6, în minutul 17. De la 11:8 a început cursa de urmărire a rusoaicelor și după trei reușite ale lui Vyakhireva, Managarova a egalat la 12. Se merge cap la cap până la 15:15 la intrarea în ultimul minut de joc, când Perianu ratează și le dă adversarelor atacul. Makeeva nu o iartă pe Dumanska, iar în ultimele 20 de secunde Laslo irosește și ea un atac.

Conduse cu un gol la pauză în condițiile în care Cristina Neagu nu putea contribui decât cu încurajări din tribună, iar Pintea a fost blocată și nu a înscris decât două goluri, nu era rău pentru trupa pregătită de Ambros Martin.

Startul reprizei secunde a fost, însă, catastrofal pentru tricolore cu primul gol înscris după aproape 8 minute de joc, timp în care rusoaicele s-au distanțat la 19:15. Pas cu pas, adversarele au mărit ecartul la 8 goluri, 27:19, în minutul 52 și meciul s-a sfârșit pentru tricolore, incapabile să înscrie mai mult de 7 puncte pe tabelă în jumătatea de oră a părții secunde.

Scor final România – Rusia 22:28 (15:16) și duminică de la ora 15:00 vom juca finala mică a Campionatului European, un meci din nou extrem de greu în care vom avea ca adversară ori Olanda, cea care ne-a învins cu 5 goluri diferență în grupa principală, ori Franța, țara gazdă.

Golurile de astăzi ale României au fost înscrise de Pintea, Dragut - câte 4, Buceschi, Perianu - câte 3, Laslo, Florică, Chiper - câte 2, Ardean Elisei, Bazaliu - câte 1 gol.

Alte știri din Handbal