Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Haltere
CE: Românii ridică un sfert din medaliile acordateAFP / Mediafax Foto
29 Mar 2018

CE: Românii ridică un sfert din medaliile acordate

Campionatul European de haltere organizat la Complexul Olimpic de la Izvorani este o sursă de bucurie și satisfacție pentru cei care muncesc aproape în anonimat și au ocazia să se afirme în această primăvară în fața compatrioților lor cu o serie de rezultate de excepție.

Anunțată inițial de forul european ca fiind organizată de Turcia, competiția continentală a fost relocată toamna trecută în Albania deoarece federația turcă a fost suspendată pentru un an de zile de federația internațională ca urmare a cazurilor de dopaj. În situația Turciei se află și federațiile din Rusia, Armenia, Moldova, Ucraina, Belarus și Azerbaijan. În cele din urmă, la începutul acestui an Federația Europeană de Haltere a decis organizarea competiției pe podiumul de la Izvorani între 26 martie și 1 aprilie după ce federația albaneză a anunţat că nu o mai poate organiza din cauza unor probleme administrative.

 

Sportivii români nu au ratat ocazia de a-și îmbunătăți zestrea de medalii și au acumulat până astăzi, în cele patru zile de concurs, nu mai puțin de 17 medalii – 6 de aur, 5 de argint și 6 de bronz – din cele 63 înmânate, după cum urmează:

Feminin

48 kg - Elena Andrieș – 3 medalii de aur (smuls, împins, total)

58 kg - Andreea Penciu – argint (smuls) și bronz (total), Maria Luana Grigoriu – bronz (împins)

63 kg - Loredana Toma – 3 medalii de aur (smuls, împins, total), Irina Lepșa – 3 medalii de argint (smuls, împins, total)

Masculin

56 kg - Ilie Ciotoiu – 2 medalii de bronz (împins, total)

62 kg - Ionuț Ilie – 2 medalii de bronz (împins, total)

69 kg - Ionuț Ilie – argint (împins)

Alte știri din Haltere