Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
CE: România termină pe primul loc în clasamentul pe medaliiStefan Racila / Mediafax Foto
05 Aug 2018

CE: România termină pe primul loc în clasamentul pe medalii

După ziua de excepție de sâmbătă în care echipajele tricolore au cucerit 5 medalii, astăzi reprezentanții României au adăugat în panoplia ediției 2018 a Campionatelor Europene de canotaj pentru seniori alte două medalii. Participante în trei finale, echipajele românești au adus o medalie de argint în proba de dublu vâsle masculin și una de bronz în cea de 8+1 masculin, echipajul de dublu vâsle categorie uşoară feminin format din Ionela Cozmiuc și Geanina Beleagă ratând bronzul la un cioc de barcă în fața Elveției.

Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache au avut un finiș foarte bun în proba de dublu vâsle și au terminat la jumătate de secundă în urma bărcii Franței, dar la un cioc de barcă în fața ambarcațiunii Marii Britanii, ceea ce reprezintă în sine o performanță de excepție pentru cei doi, Enache făcându-și singur un cadou frumos cu ocazia aniversării a 23 de ani. Vlad Aiacoboaie, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Cosmin Macovei și cârmaciul Adrian Munteanu au ratat pe ultimii metri medalia de argint în proba de 8+1 fiind depășiți cu două zecimi de echipajul Olandei, proba fiind câștigată de barca Germaniei.

Delegația României încheie participarea la această ediție de Campionat European desfășurat pe luciul de apă al Strathclyde Country Park din Glasgow cu o zestre de 7 medalii, 3 de aur, 2 de argint și 2 de bronz, ceea ce o plasează pe primul loc în clasamentul pe medalii.

Alte știri din Canotaj