Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Campionatul European: România - Cehia 30-28Mircea Rosca / SportPictures.eu
13 Dec 2016

Campionatul European: România - Cehia 30-28

Echipa națională de handbal feminin a României a obținut o victorie prețioasă în grupele principale ale turneului final al Campionatului European din Suedia. Tricolorele lui Ambros Martin au depășit ambițioasa națională a Cehiei cu 30-28 (17-14).

Meciul a fost foarte greu, cehoaicele agățându-se de orice șansă ivită. Selecționerul nostru a decis să abordeze partida cu Cehia în contextul macro al grupei, astfel că a odihnit câteva titulare. Fetele noastre au fost superioare, însă nu s-au putut desprinde decisiv pe tabela de marcaj. Cehia a egalat în repriza secundă, la 20 și la 23, însă în fiecare din aceste momente a ieșit la rampă Aneta Udriștoiu, care în ambele cazuri a recuperat mingi în apărare și a marcat pentru a ne readuce în avantaj.

A mai fost și un moment magic al nostru, când pe o superioritate a adversarelor, Denisa Dedu a apărat excepțional, după care a alergat afară ca să atacăm în efectiv complet și să marcăm două goluri în acel interval, fără a primi vreunul.

Pe final, aceeași Aneta Udriștoiu, la scorul de 29-28, a scos o eliminare în tabăra cehă. Antrenorul Cehiei a protestat, așa că arbitrele din Lituania, depășite de miza jocului, au acordat o sancțiune la bancă și am avut 6 contra 4. O astfel de situație este însă foarte dificilă pentru echipa în atac, dar, cu emoții, am marcat golul 30 și ne-am impus.

Poarta noastră, cu tandemul Denisa Dedu-Paula Ungureanu, a mers fenomenal. Cristina Neagu a marcat pentru a treia oară consecutiv 10 goluri, iar Crina Pintea și-a demonstrat și ea veleitățile ofensive, cu 6 goluri. Am asistat și la goluri superbe, Zamfirescu torpilă de la șold, ori Iuganu, boltă de pe extremă, dar una peste alta, echipa noastră s-a autodepășit prin determinare.

După acest succes, am urcat pe primul loc în grupă, cu 6 puncte, până la disputarea celorlalte meciuri ale etapei, cel puțin. Mâine, România întâlnește într-un meci decisiv pentru calificarea în semifinale, selecționata Danemarcei, de la ora 19.30.

Alte știri din Handbal