Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
CE Roma: David Popovici este în finală la 200 m liberMarian Burlacu / SportPictures.eu
14 Aug 2022

CE Roma: David Popovici este în finală la 200 m liber

În bazinul de la Foro Italico, David Popovici continuă să înoate cu precizie de metronom în probele Campionatului European de natație seniori de la Roma. Astăzi a fost rândul probei de 200 m liber, în care a obținut calificarea în finală cu cel mai bun timp. În cursul dimineții a câștigat seria a 6-a, ultima, cu 1:46.87 min, pentru ca în semifinalele programate în cursul serii să se impună cu 1:44.91 min. Performanța este la o distanță destul de mare de recordul mondial de 1:42.00 min al germanului Paul Biedermann stabilit tot la Roma și tot în urmă cu 13 ani, la fel ca recordul de la sută al brazilianului Cesar Cielo Filho. Rămâne de văzut câte de mult se va apropia de el în finala de mâine seară de la ora 19:06, ora României.

David a mai luat startul și în seriile probei de 4 x 100 m liber alături de Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely, dar ștafeta tricoloră a încheiat pe locul 11 cu timpul de 3:17.94 min și nu a avansat în finală.

La 50 m spate, Andrei Mircea Anghel s-a calificat în semifinale cu timpul de 25.37 secunde, dar în cursul serii, chiar dacă a înotat lungimea de bazin în 25.14 secunde, nu a obținut biletul pentru marea finală.

În proba de 100 m fluture, Alexandra Victorița Bogdăneci a încheiat seriile cu timpul de 1:01.46 min și nu a avansat în semifinale.

Alte știri din Natație