Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tir
CE Osijek: Laura Coman aduce primul aur românesccsdinamo.eu
23 Mar 2019

CE Osijek: Laura Coman aduce primul aur românesc

Cea mai valoroasă trăgătoare din tirul sportiv românesc, Laura Coman (CS Dinamo) a obținut medalia de aur în finala probei de pușcă 10 metri aer comprimat din cadrul Campionatului European de la Osijek, Croația.

După ce în calificări Laura a avut al doilea punctaj, 627,7 puncte, după rusoaica Yulia Karimova (629,7 puncte), în finala de astăzi ea a tras 249,1 puncte, punctaj similar cu cel al elvețiencei Nina Christen. În această situație s-a apelat la focuri de departajare, ambele trăgătoare punctând 10,3 pe primul foc, iar pe al doilea Laura fiind mai bună cu 10,4 față de 10,3 al adversarei. Rezultatul deosebit confirmă statutul sportivei tricolore în această probă în care deține și recordul european de 251,5 puncte, rezultat obținut în martie 2018 la mondialele de la Guadalajara.

Laura s-a calificat și în semifinala pe echipe, alături de Eliza Molnár (CS Dinamo) și Roxana Sidi (Steaua), aceasta din urmă fiind prezentă și în finala individuală de astăzi în care s-a clasat pe locul 6 cu 164,7 puncte. La individual, Eliza Molnar s-a clasat pe locul 70, cu 415,8 puncte. România va trage pentru medaliile pe echipe în ziua de duminică, cele trei tricolore fiind campioane europene en titre.

Vineri, Laura Coman și Alin Moldoveanu și-au încercat șansa și în concursul mixt la pușcă 10 metri. Cei doi dinamoviști au încheiat calificările pe locul 11 cu 833,2p (417p – Laura, respectiv 416,2 – Alin). Doar primele cinci echipe au acces în finală.

Alte știri din Tir