Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
CE: Înfrângere dramatică pentru tricolori în fața OlandeiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Ian 2020

CE: Înfrângere dramatică pentru tricolori în fața Olandei

Selecționata României a debutat astăzi la Campionatul European de polo pe apă cu un insucces în fața Olandei, cel mai accesibil adversar din grupa B a competiției găzduite de Danube Arena din Budapesta.

Poloiștii pregătiți de tehnicianul grec Athanasios Kechagias au cedat cu 8:9 (2:2, 2:3, 4:1, 0:3) după un ultim sfert de coșmar. După ce au revenit în sfertul al treilea de la 5:6 la 8:6 prin golurile lui Prioteasa, Fulea și Gheorghe, caschetele tricolore au scăzut dramatic nivelul de joc în ultima secvență de 8 minute a partidei. Un fault al lui Prioteasa le-a permis batavilor să reducă diferența din lovitură de penalitate, apoi la jumătatea reprizei aceștia au egalat după o acțiune de contraatac. Eliminările definitive suferite succesiv de Oanță, Prioteasa și Ghiban au diminuat potențialul echipei noastre, care a primit al nouălea gol în inferioritate atunci când mai erau 2 minute și 15 secunde de joc. Wegenaar, portarul olandez, a parat un șut al lui Antipa, apoi Țic s-a opus cu succes unui șut al lui Koopman, pentru ca Georgescu să rateze egalarea când mai erau 37 de secunde până la ultima sirenă în situație de superioritate numerică.

În celălalt meci al grupei B, Serbia a învins Rusia cu 13:9, plavii urmând să fie următorul adversar al tricolorilor joi, 16 ianuarie de la ora 14:00, participarea în grupă încheindu-se sâmbătă, 18 ianuarie de la ora 12:30 cu Rusia.

Pentru a se califica în faza următoare a competiției, băieții noștri au nevoie de cel puțin o victorie pentru a ocupa locul 3, locurile 2 și 3 din cele patru grupe urmând să dispute faza optimilor de finală, în timp ce primele clasate acced direct în sferturile de finală.

Alte știri din Polo