Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CE: Înfrângere cu Germania după un joc neconcludentBogdan Balas / SportPictures.eu
03 Dec 2020

CE: Înfrângere cu Germania după un joc neconcludent

Selecționata României de handbal feminin și-a început astăzi parcursul la ediția 2020 a Campionatelor Europene. Incluse într-o grupă cu Germania, Norvegia și Polonia, tricolorele au avut un traseu cu emoții până la momentul startului, cu cazuri de COVID-19 și cu schimbarea destinației din Norvegia în Danemarca, iar astăzi au intrat în competiție în Sydbank Arena din Kolding.

După două zile de izolare în camerele de hotel din cauza măsurilor de securitate epidemiologică impuse, jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea au jucat primul meci al grupei D contra selecționatei Germaniei. Lipsa antrenamentelor s-a făcut simțită în jocul fetelor noastre care s-au bazat în ofensivă pe sclipirile Cristinei Neagu, ea fiind însă anihilată bine de adversare. În defensivă Dumanska a avut o evoluție impresionantă, dar nu a putut să compenseze lipsa de consistență a atacurilor colegelor ei în fața unei Germanii care a arătat ca o echipă ce putea fi învinsă.

Startul greoi de meci le-a permis nemțoaicelor să se distanțeze la 7:1, dar până spre finalul reprizei tricolorele au redus diferența la 2-3 goluri. De la 10:13 la pauză, fetele noastre au reușit să egaleze la 14, dar nu au putut să forțeze mai mult și Germania a revenit și a menținut un avantaj liniștitor pe tabelă.

S-a încheiat România - Germania 19:22 (10:13), în cealaltă partidă Norvegia învingând lejer Polonia cu 35:22 (17:13).

Pentru a se califica în faza următoare a competiției, tricolorele trebuie să se claseze pe unul dintre primele trei locuri ale grupei, ceea ce înseamnă că o victorie cu Polonia ar fi de ajuns. În faza grupelor principale se ține cont de numărul de puncte făcute cu echipele din propria grupă, în acest caz trebuie să încercăm să obținem un rezultat bun și cu Norvegia.

 

Golurile din partida contra Germaniei au fost marcate de Cristina Neagu - 4, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Lorena Ostase - câte 3, Alexandra Subţirică-Iovănescu - 2, Nicoleta Dincă, Andreea Popa, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Iuganu - câte unul.

Următorul meci al României se joacă sâmbătă, 5 decembrie de la ora 17:00 contra Poloniei, iar luni, 7 decembrie de la ora 21:30 este programat cel cu Norvegia.

Alte știri din Handbal