Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
CE: Bianca Ghelber aduce prima medalie pentru delegația României
18 Aug 2022

CE: Bianca Ghelber aduce prima medalie pentru delegația României

O pauză de 12 ani fără medalii la Campionatul European de atletism a fost încheiată ieri de prestația de excepție a Biancăi Ghelber. Atleta din Roman a obținut medalia de aur în proba de aruncarea ciocanului cu o performanță de 72.72 m obținută în ultima aruncare, depășindu-le pe poloneza Ewa Różańska (72.12 m) și italianca Sara Fantini (71.58 m). Bianca și-a asigurat aurul în competiția găzduită de Olympiastadion din Munchen încă de la prima sa aruncare, care a măsurat 72.22 m, astfel încât competitoarele sale au fost nevoite să ducă o cursă de urmărire.

Această performanță confirmă perioada foarte bună a Biancăi, care s-a clasat pe locul 6 la Olimpiada de la Tokyo de anul trecut și la ediția din acest an a Campionatului Mondial din Oregon, SUA. În competiția americană disputată în urmă cu o lună, Bianca a aruncat 72.26 m și a fost depășită de Sara Fantini.

Ultimele medalii ale României în competiția continentală datează din 2010, când la Barcelona Marian Oprea (triplusalt) şi Nicoleta Grasu (aruncarea discului) au obținut medaliile de bronz. Ultima medalie de aur câștigată anterior este cea a Ionelei Tîrlea în proba de 400 m garduri, în 2002 tot la Munchen.

Tot ieri, Răzvan Cristian Grecu a abandonat în finala probei de triplu salt.

În probele de astăzi, Claudia Prisecaru a terminat pe locul 5 în prima serie a calificărilor probei de 3.000 m garduri cu timpul de 9:43.51 min și a obținut biletul pentru finala ce se va disputa sâmbătă seară de la ora 23:13, ora României.

În această seară, începând cu ora 21:58, ora României, Alina Rotaru-Kottmann se aliniază la startul probei de săritură în lungime în care principala favorită este reprezentanta gazdelor Malaika Mihambo, lider în clasamentul european al probei.

Alte știri din Atletism