Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Haltere
CE: Alte șase medalii în zestrea halterofililor româniCosmin Dan / Mediafax Foto
31 Mar 2018

CE: Alte șase medalii în zestrea halterofililor români

Răzvan Martin și Nicolae Onică au sporit numărul medaliilor pe care delegația României le-a câștigat la Campionatul European de haltere organizat la Complexul Olimpic de la Izvorani.

Martin a concurat la categoria 69 kg și a avut cel mai bun rezultat (158 kg) la smuls și al doilea rezultat (185 kg) la împins, iar la total a terminat pe locul secund după germanul Nico Müller, în timp ce Onică a obținut două medalii de aur și una de argint la categoria 94 kg.

Sportivul legitimat la clubul Dinamo a ridicat 171 kg la smuls, ceea ce i-a adus medalia de argint, și 210 kg la împins, cea mai bună performanță dintre cei 18 halterofili aliniați la startul probei. De asemenea, cu un total de 381 kg, Onică a obținut aurul și la totalul probei.

Cu aceste șase medalii, sportivii români au acumulat până în penultima zi de concurs 23 de medalii – 9 de aur, 8 de argint și 6 de bronz, după cum urmează:

Feminin

48 kg - Elena Andrieș – 3 medalii de aur (smuls, împins, total)

58 kg - Andreea Penciu – argint (smuls) și bronz (total), Maria Luana Grigoriu – bronz (împins)

63 kg - Loredana Toma – 3 medalii de aur (smuls, împins, total), Irina Lepșa – 3 medalii de argint (smuls, împins, total)

Masculin

56 kg - Ilie Ciotoiu – 2 medalii de bronz (împins, total)

62 kg - Ionuț Ilie – 2 medalii de bronz (împins, total)

69 kg - Paul Dumitraşcu – argint (împins)

77 kg - Răzvan Martin – aur (smuls) și 2 medalii de argint (împins, total)

94 kg - Nicolae Onică – 2 medalii de aur (împins, total) şi argint (smuls)

Alte știri din Haltere