Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
CE: Adversarele voleibalistelor tricolore la turneul finalRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Ian 2019

CE: Adversarele voleibalistelor tricolore la turneul final

Astăzi a avut loc la orele prânzului la Istanbul, în palatul Sepetçiler, ceremonia tragerii la sorți a grupelor turneului final al Campionatului European 2019 la volei feminin.

Programat să se dispute, la fel ca și cel masculin, în patru țări - Ungaria, Polonia, Slovacia şi Turcia - în perioada 23 august - 8 septembrie, turneul final reunește 24 de formații, România câștigând la limită dreptul de a se alinia la start.

Cea de-a 12-a participare a selecționatei tricolore la un turneu final va începe la Budapesta, acolo unde va evolua în grupa C a competiției alături de selecționata țării gazdă, Ungaria, vicecampioana continentală Olanda și selecționatele Croaţiei, Azerbaidjanului şi Estoniei, o debutantă la acest nivel.

Pentru a avansa în faza superioară a competiției, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele patru locuri, ceea ce înseamnă că are nevoie de cel puțin două victorii.

 

Iată cum arată cele patru grupe ale turneului final:

Grupa A (Ankara) - Turcia, Serbia, Bulgaria, Franţa, Finlanda, Grecia

Grupa B (Lodz) - Polonia, Italia, Belgia, Ucraina, Portugalia, Slovenia

Grupa C (Budapesta) - Ungaria, Olanda, Croaţia, Azerbaidjan, România, Estonia

Grupa D (Bratislava) - Slovacia, Rusia, Germania, Portugalia, Spania, Elveţia

Alte știri din Volei