Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CE: A doua victorie a tricolorelor. Neagu intră în istorieSorin Pană / SportPictures.eu
03 Dec 2018

CE: A doua victorie a tricolorelor. Neagu intră în istorie

Tricolorele au evoluat cu motoarele turate la maxim în a doua partidă din cadrul Campionatului European de handbal feminin ce se desfășoară în Franța. După victoria din meciul de debut cu Cehia, elevele lui Martin Ambros au abordat cu precauție jocul de astăzi contra Germaniei, performera primei runde cu succesul la limită împotriva Norvegiei, și nu le-au oferit adversarelor ocazii de a prelua inițiativa.

Cu un start exploziv în ofensivă și cu Dedu de netrecut între buturi, româncele conduceau cu 5:1 în minutul 4, ecart pe care l-au păstrat până la jumătatea primei reprize, 9:5, și apoi în minutul 22, 12:8. A urmat o cădere ce le-a permis nemțoaicelor să revină la 12:10, dar Cristina Neagu înscrie pentru 13:10 și pentru istorie, devenind cea mai bună marcatoare din istoria competiției continentale cu un total de 206 goluri.

Pauza le găsește pe fetele noastre în avantaj de trei lungimi, 14:11, avantaj pe care îl măresc constant în prima jumătate a reprizei secunde ajungând la opt goluri, 23:15, cu reușita din poartă în poartă a celei mai bune jucătoare a partidei, Denisa Dedu. Tot opt goluri erau și cu cinci minute înainte de final, 27:19, moment în care era evident că o minune este exclusă, adversarele reușind doar să limiteze proporțiile înfrângerii.

S-a încheiat România – Germania 29:24 (14:11), o victorie ce ne poziționează pe primul loc în grupă cu 4 puncte și ne asigură calificarea în grupele principale ale competiției.

Golurile tricolorelor au fost înscrise de Buceschi - 11, Neagu - 5, Pintea - 4, Geiger - 3, Udriştioiu, Florică - câte 2, Laslo, Dedu - câte o reușită.

Miercuri, 5 decembrie, de la ora 22:00, România întâlnește Norvegia în ultimul meci al grupei D.

Alte știri din Handbal