Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
CE 2018: Caschetele tricolore spun ”prezent!”Stefan Constantin / SportPictures.eu
04 Mar 2018

CE 2018: Caschetele tricolore spun ”prezent!”

Ultima fază a calificărilor pentru Campionatul European de polo pe apă destinat selecționatelor masculine s-a încheiat cu succes pentru reprezentativa României. În turul decisiv, jucătorii pregătiți de tehnicianul sârb Dejan Stanojevic au dispus și în deplasare de formația Cehiei, de care trecuseră în primul meci disputat în urmă cu o săptămână în bazinul de la Izvorani cu scorul de 20-5. Ieri, la Brno, caschetele tricolore s-au impus cu 17-6 (5-1, 4-1, 3-1, 5-3) și au obținut pentru a zecea oară consecutiv dreptul de a se lupta pentru trofeul continental în turneul final ce va fi organizat la Barcelona în a doua jumătate a lunii iulie, între 14 și 29.

Va fi a 33-a ediție a competiției continentale și a doua în care vor evolua 16 echipe naționale, cea mai bună performanță a României datând din 2006, când în Serbia, la Belgrad, a pierdut 6-13 semifinala cu naționala țării gazdă, cea care a și câștigat trofeul, apoi a pierdut finala mică în fața puternicii echipe a Spaniei. La ultima ediție, organizată tot la Belgrad, România a încheiat pe locul 10.

Lotul utilizat în meciul de la Brno este următorul: Marius Ţic, Raul Gavriş – portari, Victor Antipa (1 gol), Mihnea Chioveanu (3), Vlad Georgescu (2), Mihnea Gheorghe (1), Alexandru Ghiban (1), Tiberiu Negrean (1), Andrei Prioteasa (1), Dimitri Oanţă, Nicolae Oanţă, Daniel Teohari (4), Levente Vancsik (3).

Alte știri din Polo