Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Budescu e cel mai bun pasator din Liga ISportPictures.eu
19 Mai 2014

Budescu e cel mai bun pasator din Liga I

Cu doar o rundă înaintea tragerii cortinei peste Campionatul Național Liga I, ediția 2013/2014, continuă să se strângă date jubiliare. Astfel, gălățeanul Marquinhos Carioca a marcat cel de-al 10-lea gol pe prima scenă, exact cota la care a ajuns și Denis Alibec (Astra Giurgiu), reușitele lor din etapa a 33-a fiind și extrem de spectaculoase.

Interesant este că un alt marcator, Croitoru (FC Botoșani), nu mai marcase, până în această penultimă rundă, din 2 decembrie 2006, dintr-un meci FC Vaslui - Universitatea Craiova 3-3. Au trecut de atunci 7 ani, 5 luni și 15 zile, perioadă în care Croitoru a mai jucat pentru Steaua, Ceahlăul Piatra-Neamț, Politehnica Iași și Astra, fără să înscrie vreun gol.

În schimb, golul lui Vasile Jula (Ceahlăul) a fost cel cu numărul 700 înscris în acest sezon de Liga I.

Au debutat încă doi jucători în această etapa, a 33-a, e vorba de Robert Boboc (U Cluj) și de Rareș Lazăr (FC Vaslui).

De asemenea, Cristian Sârghi (Oțelul) a atins cota cu numărul 150 a meciurilor în Liga I, iar Andrei Marc (Ceahlăul) pe cea cu numărul 50.

Valentin Lazăr (Dinamo) a reușit prima dublă din cariera sa, iar cifrele tânărului mijlocaș pe prima scenă, în cele 60 de meciuri disputate, 29 pentru Dinamo, 31 pentru Sportul Studențesc, sunt remarcabile: 8 goluri și 10 pase decisive.

Constantin Budescu (Astra) a bifat și el un assist în această penultimă etapă, depășindu-l astfel pe Eric în clasamentul pasatorilor, care arată astfel: Budescu e primul cu 10 pase decisive, urmat de Eric cu 9, Adi Popa și Sânmărtean cu câte 7, Trandu, Bourceanu, Teixeira, Nicoară și Morais cu câte 6.

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal