Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Brigadă de arbitri din Spania pentru partida dintre România și PortugaliaMircea Rosca / Mediafax Foto
05 Feb 2016

Brigadă de arbitri din Spania pentru partida dintre România și Portugalia

România va disputa prima partidă din cadrul Cupei Europene a Națiunilor Divizia 1A, editia 2016, pe Cluj Arena, împotriva Portugaliei, pe care a învins-o cu 24-0 în urmă cu doi ani pe același stadion, disputa urmând a fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania.

La centru se va afla Inigo Attorasagasti, un arbitru tanar in varsta de 31 de ani, nascut in San Sebastian, unul dintre cei mai promitatori cavaleri ai fluierului din Spania, care si-a trecut in palmares prezente la diferite competitii internationale.

Astfel, Inigo Attorasagasti a condus partide din Sevens Grand Prix Series, Campionatul European U18, World Rugby Junior Trophy, Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1B si recent, in cadrul calificarilor pentru European Rugby Challenge Cup.

In 2012 spaniolul a fost asistentul lui Vlad Iordachescu la finala World Rugby Junior Trophy, al doilea esalon valoric mondial al categoriei de varsta U20, disputata in Salt Lake City si care a revenit dramatic gazdelor, Statele Unite in confruntarea cu Japonia, rezultat 37-33.

Tot in acelasi an in calitate de asistent s-a aflat la partida din Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1B dintre Suedia si Moldova in care Haiducii au avut parte de o infrangere severa, 54-6, cu Mihai Golubenco salvand onoarea nationalei de peste Prut.

Anul trecut, Inigo Attorasagasti a condus la centru in doua randuri partide ale Moldovei in aceeasi competitie, de fiecare data Oleg Prepelita si coechipierii sai iesind de pe teren invinsi. Belgia-Moldova 17-14 si Polonia-Moldova 18-14 fiind partidele amintite.

In calificarile pentru European Rugby Challenge Cup, aribtrul spaniol a oficiat la centru in doua dispute, GD Direito-Heidelberg RK, incheiata cu victoria oaspetilor, respectiv Fiamme Oro-GD Direito in care succesul a fost de partea italienilor.

Pe Cluj Arena, Inigo Attorasagasti va fi asistat de conationalii sai, Jorge Molpeceres si Pedro Montoya.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby