Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Braşovencele de la Olimpia au atins culmea victorieiSportPictures.eu
07 Feb 2014

Braşovencele de la Olimpia au atins culmea victoriei

Vineri, 7 febraurie, de la ora 14:30, s-a reactivat programul de jocuri din Liga Naţională de Baschet feminin, cu al doilea meci din etapa a 16-a. Doar 100 de spectatori au fost în sala „D.P. Colibaşi” la meciul locurilor 7 (gazdele) şi 8, despărţite doar de un singur punct:

Olimpia CSU Brașov - BCM Danzio Timișoara 72 – 63 (12-19, 21–21, 20–11, 19-12).

Primele zece minute de joc le-au aparţinut timişorencelor, care au avut energia să joace mai bine şi să se desprindă la şapte puncte începând cu minutul 5:18, astfel că finalul părţii era consemnat pe tabelă cu 12-19.

A doua decadă a continuat cu sprintul fetelor de la Danzio, care au marcat în mod constant, mărind avantajul la cincisprezece puncte, scor de 16-31, în minutul 13:47. Pentru oaspete, a fost cea mai mare diferenţă din meci. Din acest moment, am asistat la o revenire a braşovencelor, care au marcat în forţă prin Carla Donette, Zdenka Kovacevici şi Vladinka Evak până la egalare, 31-31, în aproape patru minute. Pentru gazde, a fost cel mai mare număr număr de puncte marcate succesiv în meci. Repriza a fost una de echilibru, dar la total BCM a rămas în avantaj la pauză, cu punctele marcate şi în prima parte: 33-40.

După nici trei minute de la reluare, Danzio urcă scorul la 36-46. În minutul 28:28, se produce egalarea la 51-51. Tiparul de joc se repeta pentru ambele formaţii. O minune dorită de spectatori se produce pe finalul părţii a treia, Olimpia terminân în avantaj, 53-51, semn că totuşi ceva s-a schimbat.

Schimbarea s-a menţinut în ultimele zece minute, fără interferenţe din partea timişorencelor. Olimpia a forţat tabela într-un singur sens, adăugând la zestre coş după coş, fără a mai fi egalată. Cu această victorie, 72-63, Olimpia s-a distanţat de Danzio cu încă 2 puncte.

Z. Kovacevic a fost cea mai bună marcatoare pentru Olimpia cu 23 de puncte, tot atâtea marcând şi pentru Danzio B. Pesovic.

De notat că Olimpia s-a întărit în această săptămână cu o jucătoare de 22 de ani, Sonia Ursu, valoroasă atât pentru actuala ediţie, cât şi pentru viitor. Ea a revenit în România după un contract în Coreea de Sud.

Reamintim că luni, 3 februarie, s-a jucat meciul CS Rapid Bucureşti - Univ. Goldiş ICIM Arad, scor final 44 – 91. Sâmbătă au loc şi celelalte meciuri din etapă.

Alte știri din Baschet