Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Bonus ofensiv pentru Stejari în partida cu GermaniaIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
16 Feb 2019

Bonus ofensiv pentru Stejari în partida cu Germania

Pe stadionul Municipal din Botoșani în etapa a doua din cadrul Rugby Europe Championship, Stejarii au învins Germania cu scorul de 38-10, după o partidă controlată în cea mai mare parte a timpului de joc de echipa noastra care a marcat șase eseuri obținând astfel o victorie cu punct bonus ofensiv.

Partida a inceput cu Stejarii avand initiativa insa prima ocazie de a marca le-a apartinut vizitatorilor, un balon de urmarire fiind recuperat atent de Florin Surugiu. Deschiderea scorului avea sa vina in minutul 8, cand, dupa un mol al echipei noastre Ionut Dumitru a scapat pe aripa stanga, un eseu transformat fara emotii de Florin Vlaicu. Dupa un sfert de ora scorul a devenit 12-0, o actiune individuala a lui Ionel Melinte care a facut o cursa de aproximativ 60 de metri ducand din nou balonul in terenul de tinta al Germaniei. Florin Vlaicu a ratat de acesta data transformarea, in replica Nikolai Klewinghaus a redus ecartul concretizand in puncte o lovitura de pedeapsa. Au urmat momente de joc in care posesia a trecut cand de o parte, cand de cealalta, pana in minutul 32, atunci cand, dupa mai multe momente bune ale Stejarilor, Johan Van Heerden a batut defensiva adversa, incercare ramasa netransformata. Astfel, prima repriza s-a incheiat cu rezultatul de 17-3 in favoarea echipei noastre, chiar daca oaspetii au fost mai activi pana la fluierul care a consemnat intrarea la cabine pentru pauza.

Repriza secunda a inceput cu o actiune frumoasa pe traseul Vladut Zaharia-Ionel Melinte care i-a masat pe germani in propriul 22, presiunea Stejarilor ducand la un prim cartonas galben vazut de Matthias Schosser, urmat pe banca de pedepsa ceva mai tarziu de colegul sau Kurt Haupt. In dubla inferioritate numerica Germania nu a mai rezistat atacurilor noastre si scorul a luat proportii, eseurile marcate de Florin Surugiu si Vladut Popa, ambele transformate de Florin Vlaicu, ducand scorul la 31-3. La aceasta diferenta de scor a venit si prima incercare a oaspetilor, autor Julius Nostadt, transformata de Nikolai Klewinghaus. Finalul jocului le-a apartinut Stejarilor si Daniel Plai, dupa o interceptie a semnat al saselea eseu al elevilor lui Marius Tincu, eseu transformat de Florin Vlaicu care a stabilit rezultatul final: Romania-Germania 38-10.

Romania: 1.Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 2.Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden (Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6.Mihai Macovei (Colomiers), 7.Adrian Ion (CSM Bucuresti), 8.Andre Gorin (Massy), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10.Daniel Plai (Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 13.Vladut Popa (Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte (Steaua Bucuresti).
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru (Stiinta Baia Mare), 17.ALexandru Savin (CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 19.Cristi Chirica (Stiinta Baia Mare), 20.Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 21.Alexandru Tigla (Stiinta Baia Mare), 22.Alexandru Bucur (Stiinta Baia Mare), 23.Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby