Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Șah
Bogdan-Daniel Deac, învingător în prima rundă la CM pentru tineretOctav Ganea / Mediafax Foto
07 Oct 2014

Bogdan-Daniel Deac, învingător în prima rundă la CM pentru tineret

Maestru internațional Bogdan-Daniel Deac a obținut victoria în prima rundă la Campionatelor Mondiale de șah pentru tineret, care au loc în orașul Pune (India), câștigând în fața indianului Garg Aradhya.

A doua reprezentantă a României, Ioana Gelip, a remizat în runda inaugurală cu jucătoarea Claudia Munoz, din Statele Unite ale Americii.

În grupa băieților participă 139 sportivi din 47 țări, din care 18 mari maeștri și 20 maeștri internaționali, iar la fete sunt 78 de participante din 32 de țări, din care 5 mari maestre și 11 maestre internaționale.

La începutul lunii martie, juniorul Bogdan-Daniel Deac, sportiv legitimat la Șah Club Râmnicu Vâlcea și pregătit de către antrenorul Ioan Varlan, a primit prima normă de maestru internațional. În perioada 16-23 august 2014, la Schwartzacher Open (Austria), el a realizat și ultima normă, fapt pentru care a devenit cel mai tânăr maestru internațional din România, la vârsta de 12 ani, 10 luni și 15 zile.

Ioana Gelip, legitimată la Clubul Politehnica Iași, a cucerit la Mureck (Austria), medalia de aur la Campionatele Europene de șah pentru juniori, ediția 2009, când avea 14 ani.

Campionatele Mondiale de șah pentru tineret (sub 20 ani) au loc la Hotelul Hyatt din Pune în perioada 6-20 octombrie 2014.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Șah