Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Bogdan Cuzma a câştigat Marele Premiu al Braşovului la Viteză în Coastă
19 Iun 2016

Bogdan Cuzma a câştigat Marele Premiu al Braşovului la Viteză în Coastă

Pilotul timişorean Bogdan Cuzma s-a impus clar în Marele Premiu al oraşului Braşov, eveniment care a contat pentru etapa a treia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, în timp ce Horaţiu Ionescu Cristea a devenit noul lider al clasamentului general Open, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv într-un comunicat.

La bordul maşinii care i-a adus anul trecut titlul naţional absolut lui Paul Andronic, un Mitsubishi Lancer Evo IX, Cuzma a câştigat categoric ambele manşe de sâmbătă, asta după ce vineri nu putuse să ia startul la a doua sesiune de antrenamente cronometrate din cauza unor probleme la cutia de viteze.

"Am trecut de la agonie la extaz. Sunt extrem de fericit că am reuşit acest rezultat, este prima mea victorie în clasamentul Open, cu atât mai mult cu cât traseul a fost unul extrem de spectaculos", a spus Cuzma la finalul evenimentului care a atras zeci de mii de curioşi de-a lungul celor două zile de concurs.

Campionul etapei de la Braşov a primit trofeul chiar de la ocupantul locului secund şi totodată noul lider al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, Horaţiu Ionescu Cristea, nimeni altul decât nepotul regretatului Eugeniu Ionescu Cristea, cel în memoria căruia a fost organizat evenimentul.

Horaţiu, care conduce un Ferrari 458 Challenge, a ajuns astfel la 47 de puncte după trei etape şi i-a devansat în clasamentul general Open pe Eduard Stan (42) şi Cuzma (40).

Podiumul de la Braşov a fost completat de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo IX), în timp ce în puncte s-au mai clasat Eduard Stan (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Lyuben Kamenov (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge), Călin Maniţiu (Subaru Impreza), Gabriel Ene (Honda Civic Type R), Dan Prepeliţă (Audi RS 4) şi Andrei Şerban (Skoda Fabia).

Dintre favoriți, Paul Andronic a făcut doar o singură manşă de concurs, unele probleme de sănătate împiedicându-l să facă urcarea finală. Un alt mare absent a fost Ovidiu Zaberca, a cărui maşină a cedat. De remarcat şi prezenţa a două femei-pilot în cursa organizată de Auto Blic pe Drumul Poienii, Patricia Grigorescu (Dacia Sandero) şi Vanessa Cadar (Citroen Saxo), ambele reuşind să ajungă la finish.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016 va avea loc pe 9-10 iulie la Rânca, Transalpina, în judeţul Gorj.  Celelalte runde se vor disputa la Sinaia, Teliu, Câmpulung Muscel şi Predeal.

 

Câștigători pe grupe/clase la Marele Premiu al oraşului Braşov:

Open: Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX) - 06:44.347

Grupa A: Istvan Soos Hortea (Subaru Impreza) - 07:27.973

Grupa H: Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX) - 06:44.347

Grupa N:  Călin Maniţiu (Subaru Impreza) - 07:18.720

Grupa Istorice: Dorin Alexandrescu (Vw Golf) - 04:08.916

Clasa F2: Gabriel Ene (Honda Civic Type R) - 07:19.023

Clasa Două Roţi Motrice GT: Horaţiu Ionescu Cristea (Ferrari 458 Challenge) - 06:50.993

Clasa Debutanţi: Matei Stancu (BMW 325) - 07:34.336

Clasa Diesel: Costi Stratnic (BMW Coupe) - 07:24.020

Echipe: CB Autotehnica - 68 puncte

 

Sursa foto: Attila Balazs şi Bogdan Barabas

Alte știri din Motorsport