Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Bogdan Cuzma a câștigat Cupa Gorjului la viteză în coastă și e noul lider al campionatuluiradiotargujiu.ro
11 Iul 2016

Bogdan Cuzma a câștigat Cupa Gorjului la viteză în coastă și e noul lider al campionatului

Pilotul timișorean Bogdan Cuzma s-a impus pentru a doua etapă consecutiv în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, după ce a câștigat Cupa Gorjului, și a devenit astfel noul lider al clasamentului general, informează Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Desfășurat pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, între Novaci și Rânca, evenimentul a adunat la start nu mai puțin de 59 de concurenți. Câștigător al etapei anterioare, de la Poiana Brașov, Cuzma, la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo IX, a profitat de problemele tehnice întâmpinate de contracandidații săi și s-a impus clar în runda organizată în județul Gorj.

Acesta a terminat cursa în 5:28.431, fiind cu șapte secunde mai rapid decât Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer Evo VIII) și cu 19 secunde înaintea lui Dan Prepeliță (Audi RS4). După ce în prima parte a zilei a dominat antrenamentele libere, Andrei Dumitrescu, la bordul unui bolid Tatuus, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei planetare rupte, în timp ce Edu Stan a avut probleme cu diferențialul, iar Lucian Răduț, un alt pretendent la trofeu, nu a mai putut continua din cauza cutiei de viteze.

Grație victoriei de la Cupa Gorjului, Cuzma a ajuns la un total de 65 de puncte în clasamentul general, devenind lider autoritar în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, în timp ce principalii săi urmăritori sunt Horațiu Ionescu Cristea (47), absent la Rânca, și Edu Stan (42).

Câștigătorii pe grupe ai etapei de pe Transalpina sunt: Bogdan Cuzma (H), Adi Iliescu (A), Călin Manițiu (N), Andrei Șerban (2 Roți Motrice - F2), Costi Stratnic (2 Roți Motrice - GT), Elias Julian Răduță (Debutant) și Cătălin Ghigea (I), în timp ce la echipe s-a impus Autotehnica.

Cupa Gorjului "Vino acasă la Brâncuşi" a fost organizată de Clubul Sportiv Autocorex din Târgu Jiu, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj şi a autorităţilor locale din Novaci şi Baia de Fier.

Următoarea etapă este programată pentru 23-24 iulie, atunci când va avea loc Trofeul Sinaia.

Alte știri din Motorsport