Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Pariuri
Berbatov: „Obiectivul CFR Cluj este să fie din nou în Liga Campionilor”
30 Dec 2020

Berbatov: „Obiectivul CFR Cluj este să fie din nou în Liga Campionilor”

La finalul anului, Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, a făcut o analiză a echipelor est-europene care s-au remarcat în 2020.

Cum au evoluat echipele est-europene în acest sezon? Există o echipă care să fi ieșit în evidență?

Am fost impresionat de faptul că Șahtior Donețk i-a învins de două ori pe cei de la Real Madrid. Nu credeam că vor face asta. Apoi s-au calificat pentru Europa League - aceasta este o realizare pentru ei. Ei ajung de obicei în fazele grupelor din Liga Campionilor, dar consider că totuși este o realizare însemnată.

Ferencvaros s-a descurcat foarte bine, ajungând în faza grupelor din Liga Campionilor. Ludogorets a avut un sezon prost în competițiile europene, dar pe plan intern devine mai puternică. CFR Cluj a câștigat trei titluri consecutive în România, lucru de care ar trebui să fie mândri. Sunt sigur că următorul lor obiectiv este să fie din nou campioni în România și să fie din nou în Liga Campionilor.

Ce echipă din Europa de Est poate ajunge la următorul nivel în fotbalul european în viitor?

Un club care se concentrează pe viitor și pe dezvoltarea pe termen lung, și care are în primul rând stabilitatea financiară pentru a realiza acest plan - acesta este cel mai important lucru. Pentru a realiza așa ceva este esențial să ai planul potrivit, un management adecvat și o viziune pe termen lung. Problema echipelor est-europene este lipsa de coerență și nivelurile diferite în ceea ce privește sprijinul financiar și o strategie pe termen lung. De obicei, aceste viziuni au durat doar unul sau doi ani. Trebuie să ai răbdare pentru a construi ceva și cred că astfel de succese trebuie construite. BATE Borisov a câștigat 13 titluri la rând și au fost în Liga Campionilor în fiecare an, ceea ce a fost o mare realizare pentru un club din Belarus.

Se apropie echipele de acest nivel?

Pot să vorbesc despre Ludogorets și despre performanța lor. Au fost de nouă ori campioni consecutivi pentru Bulgaria. Ei încă joacă puternic, mă bucură să văd asta. Echipa și conducerea au avut o viziune strategică bună atunci când au început, și nouă ani mai târziu, iată, sunt de nouă ori campioni. Deși anul acesta au avut parte de un traseu mai dificil, cu performanțe nu foarte bune în Europa, fac schimbări în echipă, și sunt un bun exemplu. Să sperăm că vor continua pe drumul cel bun și vor continua să construiască.

 

Pentru mai multe de la ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, vizitați www.betfair.com/berbatov


Despre Betfair:

Betfair este unul dintre cei mai mari operatori internaționali de pariuri sportive și a pionierat în industrie bursa pariurilor – Betfair Exchange – în 2000. În afară de Exchange, Betfair operează o gamă de produse de pariuri sportive și cazinou online. Betfair este licențiată ONJN în România până în 31 august 2026, cu licența nr. L1160655W000329. 18+

Alte știri din Pariuri