Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Begu intră în ultimul act la MoscovaBogdan Iordache / Mediafax Foto
18 Oct 2014

Begu intră în ultimul act la Moscova

Pentru al doilea an consecutiv finala turneului WTA Kremlin Cup by Bank of Moscow are în distribuție o jucătoare româncă. După ce anul trecut Simona Halep triumfa în sala din complexul olimpic moscovit, a venit rândul Irinei Begu să se apropie de trofeul competiției, după ce a dovedit încă o dată maturitate în joc și a învins-o pe favorita numărul 4 a competiției, cehoaica Lucie Safarova, locul în clasamentul de simplu 17 WTA. După două ore și jumătate de joc în care a știut să depășească momentul greu din setul secund, Irina a învins cu scorul 7-6 (5), 1-6, 6-3 și va juca mâine finala cu favorita 6, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, locul 30 WTA, în fața căreia a pierdut anul trecut la Seoul, tot pe hard.

Revenind la meciul cu Safarova, Irina a gestionat bine debutul meciului și a exploatat la maxim serviciul pentru a intra în tiebreak. Detașată la 3-0, jucătoarea noastră a pierdut ambele servicii, însă a revenit imediat cu un minibreak ce i-a conferit avantajul decisiv până la finalul tiebreak-ului. Relaxarea intervenită după câștigarea setului a lăsat-o pe Irina cu un pas în urma cehoaicei, care nu a pregetat să ia cu două mâini ceea ce i s-a oferit și conducea la un moment dat cu 5-0. În ghemul 6, Begu a salvat două mingi de break și set, dar imediat după aceea Safarova a apăsat pe accelerație și a închis setul cu ghem alb. În decisiv a fost rândul Irinei să servească prima, însă cehoaica a reușit să revină de fiecare dată pe propriul serviciu până la 3-3, în două rânduri chiar cu ghem alb. Irina a reușit, însă, să se impună în ghemul 8 fructificând a doua minge de break și a închis meciul pe propriul serviciu la a doua șansă construită, după ce în prealabil a anulat Safarovei o minge de rebreak.

Mâine, începând cu ora 12:00, în direct pe Digi Sport 2, Irina va juca a patra sa finală WTA, după cele pierdute la Marbella și la Budapesta în 2011 și cea câștigată la Tashkent în 2012. Sperăm ca Irina să păstreze seria și să ridice mâine trofeul învingătoarei turneului cu premii totale de 710.000 USD.

Alte știri din Tenis de câmp