Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Bătălie pentru locul 9SportPictures.eu
02 Mar 2014

Bătălie pentru locul 9

În Liga Naţională de handbal masculin au avut loc de mărţişor două întâlniri cu implicaţii în subsolul clasamentului, acolo unde fiecare punct se transformă în a fi sau a nu fi… la anul în aceeaşi competiţie!

La Reşiţa, Sala Sporturilor din localitate a fost gazda partidei dintre CS Caraş Severin şi HCM Minaur Baia Mare, din cadrul etapei a 19-a, meci între vecine de clasament, care luptau pentru evitarea retrogradării şi un loc 9 care le-ar fi dat dreptul la două dispute pe teren propriu în prima fază din play-out. Jocul a debutat sub semnul echilibrului, gazdele reuşind să conducă la limită: 3-2 în minutul 5 şi 6-5 în minutul 10, după care a urmat o perioadă bună pentru Minaur, cu patru goluri marcate şi doar unul primit, astfel că la jumătatea reprizei scorul devenise 7-9. Următoarele cinci minute au schimbat decisiv aspectul partidei, Caraş Severin reuşind şase goluri şi primind doar unul, astfel ca s-a ajuns la 13-10 în minutul 20. Până la pauză s-a menţinut diferenţa de trei goluri, scorul după 30 de minute de joc fiind 18-15.

După reluare, Minaur revine în joc, se apropie la un singur gol, 19-18 în minutul 35, şi chiar egalează la 21 în minutul 41. Se merge apoi cap la cap în următoarele minute, pentru ca finalul de joc să găsească gazdele mai exacte: 32-29 în minutul 55 şi 34-32 la final.

Cu această victorie, CS Caras Severin urcă chiar pe locul 8 cu 19 puncte, unul mai mult decât adversara de astăzi, care ocupă poziţia a 9-a.

 

În cealaltă partidă s-au întâlnit CSU Poli Timişoara (locul 10) şi Ştiinţa Dedeman Bacău (locul 3), echipe care luptau pentru obictive diferite. Prima repriză a însemnat pentru oaspeţi o lecţie de "cum să nu te aperi", băcăuanii încasând nu mai puţin de 20 de goluri de la o echipă a carei medie de reuşite pe partidă în acest campionat era de 25! Pentru ca scenariul să fie şi mai întunecat, gazdele încep a doua parte cu trei reuşite la zero, distanţându-se la 23-20 şi părând capabile de o mare surpriză. Time-out-ul cerut de moldoveni a fost însă de bun augur, aceştia revenind în forţă cu 5 reuşite consecutive fără gol primit şi aducând până la final lucrurile pe făgaşul firesc. S-a terminat CSU Poli Timişoara-Ştiinţa Dedeman Bacău 31-36 (la pauză 20-20), vicecampionii consolidându-şi locul trei în clasament cu 43 de puncte iar timişorenii păstrând a 10-a poziţie cu 15 puncte.

Alte știri din Handbal