Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Baraj Liga 1: FC Voluntari, fără emoții în returul cu Dunărea CălărașiCristi Stavri / SportPictures.eu
03 Iun 2021

Baraj Liga 1: FC Voluntari, fără emoții în returul cu Dunărea Călărași

Misiune îndeplinită pentru FC Voluntari! Ilfovenii au trecut cu succes peste barajul de menținere în Liga 1 după ce astăzi au învins și în manșa retur pe Dunărea Călărași.

Partida de pe arena „Anghel Iordănescu” a fost controlată de jucătorii pregătiți de Liviu Ciobotariu, aflați la adăpostul victoriei cu 2-1 în manșa tur de la Călărași. Obligați să înscrie de cel puțin două ori pentru a spera la promovare, oaspeții au „înțepat” prima dată defensiva lui FC Voluntari în minutul 3, când Kanda a rămas singur cu Rîmniceanu, însă finalizarea a fost una telefonată, portarul respingând lutul la colțul lung. Echipa de Liga 1 a fost mult mai pragmatică, fructificând prima ocazie ce i s-a oferit: în minutul 7 portarul Began iese pe sub mingea centrată din corner și i-a permis lui Droppa să înscrie în doi timpi. La acest scor lucrurile nu se schimbau prea mult pentru oaspeți, care aveau nevoie tot de două goluri pentru a rămâne în calculele promovării și au continuat să atace. În minutul 17 Acolatse l-a driblat scurt pe Tamaș și a șutat la firul ierbii puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Rîmniceanu, însă Betancor i-a dat replica un minut mai târziu și i-a arătat cum se înscrie de la 20 de metri după un contraatac și o pasă perfectă în zonă centrală primită de la Marcelo Lopes. În condițiile acestui handicap, călărășenilor nu le rămânea decât să joace deschis și în minutul 30 Tudoran a recuperat un balon în flancul drept, a pătruns în careu și a încercat, fără succes, să-l învingă pe Rîmniceanu cu un șut la colțul scurt. Imediat după aceea, Ion Gheorghe nu-l poate învinge pe Began dintr-o situație de unu la unu, iar pe respingere Betancor trimite pe lângă poartă, pentru ca ultima ocazie a reprizei să fie semnată tot de Ion Gheorghe cu un șut din mijlocul careului respins de Began.

Repriza secundă începe nefast pentru Dunărea, Sălceanu primind în minutul 54 al doilea cartonaș galben și lăsându-și coechipierii în inferioritate numerică, apoi trei minute mai târziu după o acțiune de contraatac Betancor a fost aproape de a face dubla, dar balonul șutat de el din colțul careului mic a lovit bara de la colțul lung. În minutul 75 Bud arată că oaspeții nu au capitulat, trimițând balonul de la 25 de metri către vinclu și prilejuindu-i lui Neacșu, înlocuitorul lui Rîmniceanu, o robinsonadă pentru fotoreporteri. Golul apare, însă, la cealaltă poartă în minutul 79, când Armaș s-a înălțat și a lovit cu capul balonul centrat din lovitură de colț, pentru ca în minutul 86 Achim să transforme un penalty acordat pentru un henț al lui Bud și să stabilească scorul final.

Așadar, FC Voluntari se menține în Liga 1 cu un scor general de 6-1 și trage cortina sezonului competițional.

 

FC Voluntari - Dunărea Călărași 4-0 (2-0)

Au marcat: Droppa (min. 7), Betancor (min. 18), Armaș (min. 79), Achim (min. 86 pen.)

FC Voluntari (antrenor Liviu Ciobotariu): Rîmniceanu (min. 69 Neacşu) - C. Costin (min. 70 Balaur), Tamaş, Armaş (min. 80 Satli), Al. Vlad - Mailat (min. 62 Angelov), Droppa, Ricardinho, I. Gheorghe - Betancor, Marcelo Lopes (min. 70 C. Achim)

Dunărea Călărași (antrenor Cristian Pustai): Began - Sîrbu, Wiktorski, Şandru, Sălceanu - Tudoran (min. 64 Sava), Djurici, Acolatse (min. 77 Calu), Fotescu (min. 57 Ţenea) - Bud, Kanda

Alte știri din Liga 1