Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Baraj Liga 1: Chindia ia o opțiune pentru menținere pe prima scenăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Aug 2020

Baraj Liga 1: Chindia ia o opțiune pentru menținere pe prima scenă

Chindia Târgoviște și CS Mioveni s-au înfruntat în această seară la Ploiești, pe arena ”Ilie Oană”, în manșa tur a barajului de promovare/retrogradare al Ligii 1. În calitate de gazde, dâmbovițenii au exploatat crisparea din jocul formației argeșene, care nu a reușit să treacă peste șocul înfrângerii pe teren propriu din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2 suferită, culmea!, în fața formației Petrolului.

Meciul a devenit mai complicat pentru elevii lui Claudiu Niculescu din minutul 14, atunci când Bic a profitat de o respingere greșită a lui Beța la centrarea de pe partea dreaptă a lui Yameogo și l-a învins pe portarul Croitoru cu un șut din mijlocul careului. Yameogo (min. 21) și Rață (min. 27) îl iau la țintă pe Croitoru, așa încât diferența de pe tabelă la pauza meciului a rămas minimă.

Imediat după startul părții secunde, Yameogo este blocat de portarul oaspeților cu o paradă de efect la șutul cu efect al șeptarului Chindiei, apoi zece minute mai târziu Massaro are prima ocazie a argeșenilor cu un șut de la limita careului mare respins cu o paradă de Aioani. Chindia revine în avanposturi și în minutul 60 Berisha nu reușește să lovească balonul din 7 metri cu poarta goală, după care în minutul 73 CS Mioveni apare din nou periculos în careul lui Aioani prin Massaro, dar soluția găsită de el pentru a continua acțiunea s-a transformat într-o pasă la portar. La faza următoare Chindia își dublează avantajul prin reușita lui Ivancic din careul mic după o centrare a lui Martac deviată de un adversar și care l-a derutat pe Croitoru. Scorul putea lua proporții în minutul 76, când Florea a șutat din unghi și balonul a lovit rădăcina barei de la colțul lung, însă în cele din urmă scorul final al partidei a fost de 2-0 în favoarea Chindiei.

Miercuri se va disputa la Mioveni manșa retur, însă Claudiu Niculescu va trebui să apeleze la resursele ascunse pentru a-și remonta elevii și a produce o minune în fața târgoviștenilor.

 

Chindia Târgoviște - CS Mioveni 2-0 (1-0)

Au marcat: Bic (min. 14), Ivancic (min. 74)

Chindia Târgoviște (antrenor Emil Săndoi): Aioani - Martac, Benga, Dinu, Dumitrașcu - Rață, Bic - Neguț (min. 58 D. Florea), Yameogo, Șerban (min. 38 Ivancic) - Berisha (min. 79 L. Mihai)

CS Mioveni (antrenor Claudiu Niculescu): Croitoru - Alexe, Gherghe, Burnea, Beța (min. 71 Stoica) - Anghelina (min. 77 R. Costin), Șerban - Ișfan (min. 38 Massaro), Herghelegiu (min. 71 Coșereanu), Rădescu - Balint (min. 77 Măzărache)

Alte știri din Liga 1