Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Balint antrenor la CS Universitatea Craiova
18 Mar 2014

Balint antrenor la CS Universitatea Craiova

Preşedintele de onoare al Universităţii Craiova a deschis conferinţa de presă de ieri dupa-amiaza: „Îmi revine plăcuta misiune din partea Consiliului de Administraţie să vă anunţ că antrenorul principal va fi Gabi Balint. Nu este o prezenţă întâmplătoare. S-a ajuns la această concluzie după mai multe negocieri. Am ales un antrenor profesionist“.

Profesorul Stroe şi-a amintit că a fost foarte aproape să-l transfere pe fotbalistul Pele Balint la Universitatea: „Acum 30 de ani, noi am fost în negocieri cu Gloria Bistriţa să-l aducem la Craiova, dar Steaua – condusă de fiul preşedintelui – ni l-a luat. Ne pare rău că nu l-am putut aduce atunci, dar ne consolăm cu faptul că acum este în curtea noastră, că este antrenorul nostru“.

Noul antrenor principal al Universităţii a declarat: „Le mulţumesc Maximilor, profesorului Stroe, tuturor pentru primirea pe care mi-au făcut-o. Bineînţeles, peste tot sunt şi sceptici, dar sunt sigur că-i vom mulţumi pe spectatorii craioveni. De-a lungul vremii, i-am cunoscut pe Balaci, Ştefănescu, Beldeanu, Lung, toţi mi-au rămas prieteni. Ştiu că la Craiova este o atmosferă foarte bună pentru fotbal“.

Balint e convins că se va familiariza rapid cu echipa: „Am luat deja contact cu liga a doua, voi urmări jucătorii, sunt convins că în foarte scurt timp mă voi adapta. Trebuie să fac o evaluare a lotului, am să-i văd pe băieţi, voi vorbi cu fiecare în parte, în maxim două săptămâni mă voi putea pronunţa asupra lotului. Eu sunt genul de om care ştiu să fiu şi zbir, şi om înţelegător. Cât priveşte staff-ul tehnic, voi face echipă cu Silviu Lung şi preparatorii fizici. Urmează să mă decid asupra unui antrenor secund“.

Noul tehnician al Craiovei a făcut o promisiune suporterilor olteni: „Cu rezultate şi cu jocul ofensiv, pentru că aici întotdeauna s-a dorit spectacol, sunt convins că vom atrage fanii. Îmi doresc să vorbesc prin fapte. Presiune este la orice echipă, sunt sigur că şi Stângă a făcut lucruri bune, dar aceasta este viaţa de antrenor. Şi eu am plecat de la Timişoara, în penultima etapă, când lupta la titlu era pierdută. Categoric fanii vor avea parte de un joc mai ofensiv, prefer să fie 4-3, 5-4, decât să câştigăm chinuit cu 1-0. Cu Motru vizăm victoria, îmi doresc un debut cu dreptul la Universitatea“.

Balint îşi aminteşte foarte bine şi întâmplări legate de marea echipă a Craiovei, petrecute la începutul anilor 80: „Am debutat în fotbalul mare la 17 ani, într-un meci contra Universităţii. Craiova juca cu Gloria Bistriţa în sferturile Cupei României. Am pierdut cu 2-1, dar eu am scos penalti-ul din care am marcat, după un fault al lui Costică Ştefănescu, Dumnezeu să-l ierte. Şi acum am cicatricea de la acel contact. După acel meci, exact cum a spus domnul profesor Stroe, mi s-a făcut ofertă din partea Craiovei, mi s-a promis că voi fi băgat la facultate. Dar Steaua a trimis o dubiţă şi m-a luat“.

 

Silviu Lung, antrenorul cu portarii al Universităţii Craiova, este convins că va face o echipă bună alături de Balint: „Am câştigat împreună la Steaua un campionat şi o cupă. Este un coleg foarte bun şi un profesionist desăvârşit. Ne ştim şi de la echipa naţională. Ne-am întâlnit şi în Spania, când el era la Burgos, iar eu la Logrones. Chiar în etapa a doua ne-am întâlnit, el mi-a dat un gol, dar noi am câştigat cu 2-1. Îi urez bun venit, sunt convins că împreună vom face treabă bună. Nu trebuie uitat ce-a făcut Ovidiu pentru echipă, eu m-am înţeles perfect cu el".

 

Directorul de imagine al Ştiinţei, Gică Craioveanu, afirmă că noul antrenor este pariul său personal, spunand in cadrul conferintei: „Ţin să-i mulţumesc lui Ovidiu pentru tot ceea ce a făcut până acum. A preluat echipa într-un moment greu, când era în subsolul clasamentului, şi ne-a dus până pe locul doi. Însă rezultatele din ultima perioadă nu au fost chiar cele dorite. Gabi este un pariu personal, de când lucrează cu mine la Digi, a învăţat tactică, tehnică, sper ca împreună să ducem Universitatea sus, acolo unde-i este locul. Lui Gabi îi e foame de performanţă. Are pe mâini un Ferrari al Ligii a doua, cea mai bună echipă practic, care are în componenţă foşti internaţionali, mulţi jucători de prima ligă, dar şi tineri extrem de talentaţi“.

 

sursa: csuc.ro

Alte știri din Fotbal