Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Baia Mare este campioana SuperLigii CEC BankRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Sep 2020

Baia Mare este campioana SuperLigii CEC Bank

CSM Baia Mare și-a apărat titlul de campioană națională cucerit anul trecut și a ridicat din nou trofeul după o finală cu SCM Timișoara, pe care a câștigat-o cu 23-17. Partida s-a disputat pe Stadionul Noua din Brasov, fără spectatori.

Timisoara a avut ocazia sa deschida scorul in minutul 3, dar Tevita Manumua a ratat o lovitura de pedeapsa. Centrul Jason Tomane a spart defensiva banatenilor, i-a pasat tanarului Paul Popoaia care a reusit un eseu in minutul 6. Maravunawasawasa a transformat si meciul incepea de la 7-0 pentru echipa din Baia Mare. In minutul 21, Zimbrii si-au marit ecartul prin lovitura de pedeapsa a aceluiasi Maravunawasawasa. Trei minute mai târziu Timișoara revenit în atac și a marcat un eseu prin centrul Tevita Manumua, tot el a transformat și scorul s-a strâns, 10 Baia Mare, 7 Timișoara. Tot Manumua a adus și egalitatea în minutul 32 printr-o lovitură de pedeapsă de la peste 40 metri. Scorul pauzei in finala SuperLigii CEC Bank a fost 10-10.

Baia Mare a preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj prin lovitura de pedeapsă a aceluiasi Maravunawasawasa. In minutul 48 si Timisoara a ramas in 14, dupa galbenul primit de Vlad Neculau. Avantajul numeric le-a adus un nou eseu Zimbrilor, prin acelasi Tomane. Maravunawasawasa a transformat din pozitie centrala si a dus scorul la 20-10. Duelul centrilor care au marcat in finala a continuat, Manumua a reusit un nou eseu, Melinte a transformat si diferenta a fost din nou de 3 puncte. Manole a ratat lovitura de pedeapsa din minutul 67, dar si-a luat revansa in minutul 71 ducand scorul la 23-17 și stabilind scorul final.

CSA Steaua s-a impus în finala mică, învingand-o pe CS Dinamo cu 33-13 și cucerind medaliile de bronz ale ediției 2019-2020.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby