Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Dans sportiv
Bacău, capitala dansului chiar de Ziua Mondială
27 Apr 2017

Bacău, capitala dansului chiar de Ziua Mondială

Desfășurare de forțe, aseară, în Piața Tricolorului, acolo unde peste 400 de copii, membrii ai Academiei de Dans Adamas Bacău, s-au reunite pentru a executa o coregrafie dedicată Zilei Internaționale a Dansului, care se va sărbători sâmbătă, 29 aprilie. Manifestarea a avut loc în devans, pentru că în perioada 28-30 aprilie, Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău, împreună cu Primăria Municipiului Bacău, organizează la Centrul de Afaceri și Expoziții prima ediție a concursului internațional de dans sportiv Bacău Dance Open. Activitatea de aseară a debutat cu evoluția unor perechi de dansatori sportivi de performanță, care vor concura în weekend la Bacău Dance Open

Evenimentul care va reuni la start peste 1000 de sportivi de toate categoriile, se produce chiar de Ziua Internațională a Dansului, Bacăul fiind „Oraș European al Sportului” și de pe 2 mai urmând să fie și Capitala Tineretului din România.

Ziua de vineri, 28 aprilie, de la ora 16.00, este rezervată concursurilor de formații când pe ringul de dans vor evolua copii și tineri de la diferite cluburi din oraș și din localitățile învecinate, aceștia practicând dansul la nivel de sport de masă. Concursurile de formații se vor desfășura pe categorii de vârstă și pe mai multe secțiuni, cum ar fi dans sportiv, dans modern, hip-hop și streetdance ș.a.
Competițiile oficiale, care se vor derula sâmbătă, 29 aprilie, și duminică, 30 aprilie, vor cuprinde câte cinci programe, cu începere de la orele 8.30, 11.30, 15.00, 17.30, urmând ca galele finale să se dispute de la 19.30. „Lupta” pentru titluri și trofee la Bacău Dance Open va fi aprigă, la evenimentul băcăuan anuntând-și prezența sportivi de top mondial.

La secțiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble, jive), pe parchetul de la Bacău Dance Open vor fi prezenți și campionii României, Paul Moldovan-Cristina Tătar, tripli campioni mondiali, locul 12 în clasamentul mondial al World Dance Sport Federation (WDSF). Alături de Paul și Cristina vor mai evolua și alte perechi românești valoroase, în ringul de dans fiind prezente și cupluri la fel de bine cotate din Rusia, Italia, Spania, Franța, Irlanda, Israel, Belgia, Serbia și Republica Moldova.

Tot in acest cadru, la  secțiunea dansurilor Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step), unde lupta va fi strânsă, iar pe ringul de dans, pe lângă perechile noastre vor evolua sportivi din Republica Moldova, Irlanda, Serbia, Ungaria, Bulgaria,Elveția, Belgia și Rusia.

Jurizarea competițiilor va fi asigurată de un complet de 21 de arbitri români și 12 arbitri străini.

Alte știri din Dans sportiv