Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT – Tecău, singurul victorios astăziBogdan Iordache / Mediafax Foto
23 Apr 2014

BRD NTT – Tecău, singurul victorios astăzi

Zi mai puțin fructuoasă pentru români la BRD Năstase Țiriac Trophy.

Primul intrat în teren a fost Victor Hănescu, iar adversar a fost multiplul laureat al turneului de la București, francezul Gilles Simon. Victor a pornit foarte bine în meci și după ce a cedat ghemul inaugural, a reușit o serie de 5 ghemuri consecutive, ceea ce l-a pus într-o postură foarte grea pe Simon. Obligat să revină în joc, francezul își face serviciul, dar nu reușește să facă break-ul, cu toate că a avut două șanse în ghemul 8. Victor își face serviciul și închide la 2 primul set. Publicul numeros vede un Victor în bună dispoziție de joc și îl susțin permanent. Startul setului 2 îi este, însă, nefast lui Hănescu, care cedează break-ul și îi permite lui Simon să se distanțeze la 3-0. În ghemul 7 Victor are trei șanse de a recupera break-ul, dar, după 20 de puncte jucate, Simon își face serviciul. A fost un moment-cheie în curgerea jocului, ce i-a permis francezului să câștige apoi setul la 3. În decisiv s-a mers echilibrat până la 2-2, apoi Simon face break-ul. Spectatorii continuă să-l susțină pe Victor, dar francezul lovește sigur și păstrează avantajul break-ului până în ghemul 9, când mai reușește să facă unul și să închidă partida.

Adrian Ungur și Victor Crivoi au avut o misiune dificilă împotriva perechii italiene Bracialli – Seppi. Românii au cedat în două seturi – 3-6, 2-6 – după 50 de minute de joc. Cu un retur solid și serviciu mai eficient, italienii au făcut diferența într-un meci pe care l-au controlat fără probleme.

Singurul român care a ieșit victorios de pe ”central” a fost Horia Tecău, care își apără în continuare cele două titluri cucerite la ultimele ediții ale turneului. Francezii Adrian Mannarino și Nicolas Mahut nu au rezistat decât o oră în fața perechii Tecău – Rojer. Primul set a fost adjudecat la 0 de perechea româno-olandeză, în numai 21 de minute, dar jocul a fost echilibrat și balanța se putea înclina și pe partea adversarilor. Un argument poate fi și faptul că trei dintre cele șase ghemuri jucate s-au încheiat la punct decisiv. Plasamentul și coeziunea din echipa Tecău – Rojer au făcut diferența. Setul secund a avut o derulare radical diferită, un singur break stabilind echipa învingătoare în set și în meci. Următorii adversari ai perechii Tecău – Rojer sunt britanicii Colin Fleming – Ross Hutchins, iar meciul este programat mâine seara.

Rezultatele zilei de azi:

Simplu, primul tur:

[1] [WC] G Dimitrov (BUL) – J Vesely (CZE) 7-6(5) 6-2

[4] G Simon (FRA) – V Hănescu (ROU) 2-6 6-3 6-3

L Rosol (CZE) – [8] J Nieminen (FIN) 6-2 6-4

S Stakhovsky (UKR) – C Berlocq (ARG) 4-6 7-6(5) 6-2

 

Dublu, primul tur:

[1] J Rojer (NED) / H Tecău (ROU) – N Mahut (FRA) / A Mannarino (FRA) 6-0 6-4

[3] M Fyrstenberg (POL) / M Matkowski (POL) – S Gonzalez (MEX) / S Lipsky (USA) 6-1 7-6(4)

[PR] C Fleming (GBR) / R Hutchins (GBR) – M Emmrich (GER) / C Kas (GER) 7-5 6-3

D Bracciali (ITA) / A Seppi (ITA) – [WC] V Crivoi (ROU) / A Ungur (ROU) 6-3 6-2

Alte știri din Tenis de câmp