Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT – Obiectiv pe jumătate îndeplinitRazvan Lupica / Mediafax Foto
26 Apr 2014

BRD NTT – Obiectiv pe jumătate îndeplinit

Ziua semifinalelor la BRD Năstase Țiriac Trophy a adus aproape de obiectiv perechea Horia Tecău – Jean-Julien Rojer. Cei doi au oferit publicului de pe Arenele BNR un nou spectacol plin de suspans și s-au bazat pe susținerea tribunelor în obținerea victoriei contra perechii Jamie Murray (Marea Britanie) – John Peers (Australia).

Startul meciului le-a aparținut lui Jamie și John, care au reușit o serie de 5 ghemuri consecutive după ce perechea româno-olandeză a câștigat primul ghem al întâlnirii. Atuurile lor au fost o mai bună poziționare la fileu, serviciu mai eficient și retur mai precis, iar pasul până la adjudecarea primului set a fost simplu de făcut. Horia și Jean-Julien au revenit la un nivel superior de joc odată cu intrarea în setul secund. Ambele părți își fac serviciul și se ajunge la scorul de 5-5. Ghemul 11 aduce primul break și este trecut în dreptul perechii Murray – Peers la punct decisiv, ceea ce le conferă celor doi ocazia să servească pentru meci. Horia și Jean-Julien fac față presiunii cu largul concurs al tribunei și salvează două mingi de meci pentru a-și oferi șansa de a juca tiebreak. Păstrându-și calmul în ovațiile tribunei, cei doi adună punct cu punct și aduc egalitatea la seturi după ce câștigă tiebreak-ul cu 7-3.

Supertiebreak-ul a fost la fel de strâns ca și setul doi, cu Murray – Peers aflându-se în avantaj la începutul acestuia cu 1-0, 2-1 și 3-2, după care Tecău – Rojer au fost cei care s-au aflat permanent cu un punct în față, iar la 9-8 pe serviciul lor au pus capăt partidei ce a durat 100 de minute. Prin urmare, obiectivul lui Tecău de a reuși al treilea trofeu consecutiv la București este pe jumătate îndeplinit. Obstacolul care li se va opune mâine lui și partenerului său olandez este format din perechea poloneză Mariusz Fyrstenberg – Marinko Matkowski, cap de serie numărul 3 al turneului și învingători astăzi în fața dublului format din uzbekul Denis Istomin și cehul Lukas Rosol.

Finala probei de simplu aduce față în față doi jucători foarte apreciați de publicul de la București. Lukas Rosol, câștigătorul trofeului de anul trecut, a oferit spectacolul unui joc consistent și complet de pe linia de fund a terenului, în timp ce Grigor Dimitrov a arătat de multe ori în meciurile disputate contra cehului Vesely și a ucraineanului Stakhovsky de ce i se spune și ”Baby Fed”. Așadar, duminică avem două finale de gală în care sperăm să aplaudăm triumful lui Horia Tecău.

Rezultatele complete ale zilei de sâmbătă:

Simplu, semifinale

[1] [WC] G Dimitrov (BUL) – [3] G Monfils (FRA) 5-1 retras

L Rosol (CZE) – R Haase (NED) 3-6 6-3 6-2

 

Dublu, semifinale

[1] J Rojer (NED) / H Tecau (ROU) – [4] J Murray (GBR) / J Peers (AUS) 2-6 7-6(3) 10-8

[3] M Fyrstenberg (POL) / M Matkowski (POL) – D Istomin (UZB) / L Rosol (CZE) 3-6 6-3 11-9

 

Programul zilei de duminică este următorul:

CENTRAL începând cu ora 12:30

[1] J Rojer (NED) / H Tecau (ROU) – [3] M Fyrstenberg (POL) / M Matkowski (POL)

 

Nu înainte de 15:00

[1] [WC] G Dimitrov (BUL) – L Rosol (CZE)

Alte știri din Tenis de câmp