Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT: Monfils și Tipsarevici, ultimele wild-card-uriAFP / Mediafax Foto
16 Apr 2015

BRD NTT: Monfils și Tipsarevici, ultimele wild-card-uri

Cu două zile înainte de începerea calificărilor și patru înainte de primele meciuri pe tabloul principal, organizatorii turneului BRD Năstase Țiriac Trophy au anunțat cui au fost oferite cele ultimele două din cele trei wild-card-uri disponibile pentru tabloul principal. După ce a fost anunțat din start că Marius Copil va fi unul dintre beneficiari, celelalte două wild-card-uri se vor îndrepta către Janko Tipsarevic și Gael Monfils.

Tipsarevic, locul 829 ATP, a revenit recent în circuit după o perioadă de inactivitate de 17 luni forțată de o problemă la piciorul stâng (fibromatoză - dezvoltare de fibroame de natură benignă) ce a impus două operații pe parcursul anului trecut. După meciul din octombrie 2013 de la Valencia în care a abandonat, Janko a jucat săptămâna trecută două tururi la Houston, SUA, într-un turneu ATP 250 în care a fost eliminat de Santiago Giraldo (32 ATP). Turneul de la București este un pas important în încercarea sârbului de a reveni în elita tenisului profesionist. În urmă cu exact 3 ani, Janko era locul 8 ATP, poziția sa cea mai bună în ierarhie și o figură frumoasă dublată de susținerea publicului român va însemna mult pentru jucătorul în vârstă de 30 de ani.

Gael Monfils nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aflat și el la sfârșitul lui 2012 într-o postură similară cu Tipsarevic, Gael a lipsit mai puțin din circuit și a revenit anul trecut în top 20 cu ambiția de a egala, cel puțin, cea mai bună performanță a sa – locul 7 ATP în iulie 2011. Cu 15 victorii și 5 înfrângeri (până astăzi!) în acest sezon, Gael combină Tenisul cu Spectacolul, ambele cu literă mare. O plăcere să-l vezi pe teren indiferent de situație, Gael iubește și respectă tenisul și etalează lovituri de excepție ce sunt prezente pe genericele emisiunilor de specialitate. Acest lucru îl face iubit de fanii sportului alb de pretutindeni și este un adevărat privilegiu pentru publicul din România să-l vadă din nou la lucru pe terenurile din Arenele BNR. Și ce argument mai bun pentru a-I atrage pe spectatori poate fi decât faptul că astăzi Gael l-a învins la Monte-Carlo în minim de seturi pe Roger Federer și va juca sferturi de finală cu Grigor Dimitrov?

Așadar, Monfils și Tipsarevic se alătură lui Marius Copil, locul 170 ATP, și completează lista participanților la ediția din acest an a BRD Năstase Țiriac Trophy. Tragerea la sorți a tabloului principal va avea loc sâmbătă, 18 aprilie la ora 15:00, în prima zi a calificărilor turneului.

Alte știri din Tenis de câmp