Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT – Fără români în sferturile probei de simpluOctav Ganea / Mediafax Foto
24 Apr 2014

BRD NTT – Fără români în sferturile probei de simplu

Adrian Ungur și Marius Copil au părăsit astăzi turneul BRD Năstase Țiriac Trophy după ce au disputat meciurile programate în turul secund al competiției de simplu. Ploaia și nivelul scăzut al mercurului din termometre și-au pus amprenta pe jocurile disputate astăzi.

Primul dintre cei doi români a avut un meci de trei seturi cu jucătorul din Uzbekistan Denis Istomin, ocupant al locului 53 în ierarhia ATP. Adrian a început frumos partida, cu un break, avantaj pe care l-a păstrat până la sfârșitul setului de debut. Am asistat la lovituri spectaculoase, la schimburi de mingi care pot intra oricând pe generice, chiar și la un tweener de efect al lui Ungur. Este adevărat, zgura udă a redus semnificativ viteza mingii și aceasta nu sărea prea mult. În setul secund am înregistrat o creștere a mobilității și a ritmului de joc al uzbekului, care a acoperit mai bine terenul. Rezultatul a fost obținerea unui set la 0 în fața jucătorului nostru, a cărui acuratețe a serviciului s-a diminuat considerabil în acest set. Decisivul a marcat revenirea în joc a lui Adrian, care cedează totuși un break în ghemul 6, iar în ghemul 9 reușește să salveze 4 mingi de meci ale adversarului, dar nu și pe a cincea.

Dacă Ungur a deschis ziua, Marius Copil a fost cel care a încheiat-o. Vremea destul de aspră pentru sfârșitul lunii aprilie a afectat într-o oarecare măsură desfășurarea jocului. Printre stropi răzleți și rafale de vânt, Marius a debutat curajos în fața francezului Paul-Henri Mathieu, jucător venit din calificări, însă cu clasament mai bun față de Marius (102 față de 167 ATP, poziție ocupată de Marius). Un joc variat, un prim serviciu decisiv (atunci când a intrat) au păstrat egalitatea până la 3-3. Din acest moment, francezul începe să deschidă mai bine unghiurile, ajustând geometria în funcție de situație. Mathieu reușește break-ul în ghemul 8 și închide setul pe propriul serviciu. Setul secund debutează cu un nou break al lui Mathieu și astfel Marius este nevoit să vină permanent din urmă. La 2-1 pentru adversarul său, Marius încearcă să își apropie break-ul, dar francezul îi anulează cele două șanse avute. Spre deosebire, în ghemul 7 Mathieu reușește un nou break și închide meciul cu un ghem alb.

Victor Hănescu, Adrian Ungur și Marius Copil primesc pentru accederea în turul 2 al competiției câte un cec în valoare de 7.405 euro și 20 de puncte de clasament, în timp ce Patrick Ciorcilă, eliminat în primul tur, a obținut doar un cec de 4.385 euro. Pentru prezența pe tabloul de dublu, Victor Crivoi, Adrian Ungur, Victor Hănescu, Florin Mergea și Andrei Pătrui au primit câte 1.120 euro fiecare.

 

Rezultatele complete ale zilei de joi:

Simplu, turul 2

R Haase (NED) – [2] M Youzhny (RUS) 6-3 6-3

[3] G Monfils (FRA) – [Q] R Berankis (LTU) 6-1 6-3

[Q] P Mathieu (FRA) – [WC] M Copil (ROU) 6-3 6-2

D Istomin (UZB) – [Q] A Ungur (ROU) 4-6 6-0 6-3

 

Dublu, sferturi de finală

[3] M Fyrstenberg (POL) / M Matkowski (POL) – J Knowle (AUT) / V Pospisil (CAN) walkover

[4] J Murray (GBR) / J Peers (AUS) – D Bracciali (ITA) / A Seppi (ITA) 6-1 6-2

Alte știri din Tenis de câmp