Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT: Bucurie pentru trofeu, despărțire cu lacrimi de campioniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Apr 2016

BRD NTT: Bucurie pentru trofeu, despărțire cu lacrimi de campioni

Ediția 2016 a BRD Năstase Țiriac Trophy s-a încheiat astăzi printre picături de ploaie și lacrimi de bărbați. Amânată succesiv din cauza ploii ce nu contenea nici în această dimineață, reluarea meciului finalei de dublu s-a petrecut către ora 11:30, cei patru combatanți fiind deciși să stabilească cine sunt regii zgurei de la București.

După un set câștigat ieri, Horia Tecău și Florin Mergea au repetat prestația bună și după un pic mai mult de o jumătate de oră au încălzit inimile puținilor suporteri care au reușit să fie alături de ei în tribunele Arenelor BNR. Inimile tuturor fanilor au bătut la unison cu cele ale celor doi români din teren, s-au întristat când punctul decisiv le-a adus adversarilor break-ul în ghemul 2 după două duble greșeli ale lui Horia, apoi s-au bucurat pentru rebreak-ul în aceleași condiții și aproape au explodat la finalul ghemului 7, după un nou break câștigat de Florin și Horia la punct decisiv. Horia și-a luat revanșa și a servit fără emoții pentru meci la 5-4, punând capăt partidei și aducând un nou trofeu, ultimul trofeu românesc pe teren propriu.

Imediat după emoționanta ceremonie de premiere s-a disputat finala de simplu dintre Fernando Verdasco și Lucas Pouille, câștigată de spaniol în special cu argumentul experienței. Mai bine adaptat jocului pe o suprafață grea, Verdasco a știut să-l țină pe mai tânărul său adversar în spatele liniei de fund și a variat loviturile în momentele cheie ale jocului pentru a-l dezechilibra pe francez. După două ghemuri intens disputate în startul partidei, jocul a curs rapid și s-a încheiat după 75 de minute cu 6-3, 6-2 în favoarea spaniolului.

Ceremonia de premiere a avut o notă aparte, ploaia acoperind cu greu emoția lui Fernando care a dedicat victoria memoriei tatălui prietenei lui. În aceeași măsură, lacrimile erau gata să cadă atunci când Ilie Năstase a rugat audiența să se păstreze un minut de reculegere pentru un turneu care a ținut aprinsă flacăra pasiunii românilor pentru tenis, a crescut și hrănit imaginația generațiilor de copii ce au avut ocazia să vadă pe viu la lucru mari campioni ai sportului alb.

Sperăm, totuși, că această ceremonie a fost doar un ”la revedere” și nu un ”adio” pe care românii și-l iau de la cel care era până de curând cel mai important turneu de tenis masculin din Europa de Sud-Est.

 

[1] Florin Mergea (România, 13 ATP) / Horia Tecău (România, 5 ATP) - Chris Guccione (Australia, 63 ATP)/Andre Sa (Brazilia, 55 ATP)  7-5, 6-4

Fernando Verdasco (Spania, 86 ATP) - Lucas Pouille (Franța, 72 ATP)  6-3, 6-2

Alte știri din Tenis de câmp