Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT: Avem români în semifinală!Dragoș Savu / Mediafax Foto
23 Apr 2015

BRD NTT: Avem români în semifinală!

Fanii tenismenilor români au așteptat ultimul meci al zilei pentru a-i vedea la lucru pe Florin Mergea, Adrian Ungur și Marius Copil, protagoniștii meciului de dublu în care a mai fost implicat și Rohan Bopanna, partenerul lui Florin.

Indianul a avut un debut de meci mai anevoios, în care loviturile un pic cam lungi au fost compensate parțial de un serviciu de calitate. Marius și Adrian au avut răspunsuri concrete la toate problemele ridicate de Florin și Rohan și au început să arate ca un cuplu ce poate colabora mai mult decât conjunctural. După ce au apărat avantajul break-ului și au câștigat primul set, Marius și Adrian au cedat break-ul pe serviciul piteșteanului în ghemul 6 al setului secund toate gândurile se îndreptau spre decisiv. Românii nu au încetat să spere și după ce adversarii lor și-au făcut serviciul și s-au apropiat la un singur ghem de set, au început să revină pe tabelă. La 5-4 pentru Mergea-Bopanna, Adrian și Marius au salvat două mingi de set și au dus scorul la 6-6. Astfel, în loc de supertiebreak am avut în meniu tiebreak, unul în care echilibrul s-a păstrat până spre final, când grație unui joc mai exact la retur, Adrian și Marius au câștigat la limită setul și meciul. În semifinalele turneului ei vor întâlni mîine, tot în ultimul meci al zilei, perechea britanică Colin Fleming și Jonathan Marray.

În turneul de simplu am avut trei meciuri echilibrate și unul în care ostilitățile au fost conduse categoric de către unul dintre favoriții întrecerii. Gael Monfils a etalat un joc complet ofensiv, dar mai ales defensiv, lăsându-l pe Youzhny, adversarul său, în criză de idei. Principalul favorit al tabloului de simplu a făcut un adevărat tur de forță în setul secund al partidei cu Janko Tipsarevic, când a revenit de la 1-4, singurii care au fost capabili să-l oprească din marșul său către victorie fiind doi porumbei. Păsările ce zburau deasupra terenului de pe ”central” l-au făcut pe Simon să se oprească o secundă înaintea serviciului pentru ultimul punct al meciului. Francezul a fost letal când primea mingea pe forehand, iar reverul lung de linie a curățat de zgură în câteva rânduri banda de plastic a tușei, spre disperarea lui Tipsarevic.

Iată rezultatele complete ale zilei a 4-a a turneului:

Simplu, turul 2

[8] S. Bolelli (ITA) - A. Haider-Maurer (AUT)  6-4, 6-4

D. Gimeno-Traver (ESP) - [Q] N. Mektic (CRO)  7-5, 6-2

[2] [WC] G. Monfils (FRA) - M. Youzhny (RUS)  6-1, 6-2

[1] G. Simon (FRA) - [WC] J. Tipsarevic (SRB)  7-5, 6-4

 

Dublu, turul 2

[WC] M. Copil (ROU) / A. Ungur (ROU) - [2] R. Bopanna (IND) / F. Mergea (ROU)  6-4, 7-6 (6)

N. Monroe (USA) / A. Sitak (NZL) - [3] R. Klaasen (RSA) / L. Rosol (CZE)  6-1, 6-2

C. Fleming (GBR) / J. Marray (GBR) - [4] T. Huey (PHI) / S. Lipsky (USA)  2-6, 6-3, 10-8

S. Bolelli (ITA) / S. Darcis (BEL) - [Alt] D. Lajovic (SRB) / D. Schwartzman (ARG)  7-5, 7-5

Alte știri din Tenis de câmp