Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT: Antonescu provoacă surpriza zileiCosmin Iftode / SportPictures.eu
20 Apr 2015

BRD NTT: Antonescu provoacă surpriza zilei

Vasile Antonescu a fost eroul zilei la Arenele BNR. În sesiunea de dimineață, constănțeanul a reușit um meci mare împotriva lui Adrian Ungur. Diferența de locuri în clasament s-a văzut numai în primul set, când favoritul de pe locul 179 ATP l-a depășit cu 6-2 pe cel clasat pe locul 476 ATP. Scorul putea fi mult mai drastic, dar Antonescu a tras de el și a făcut al doilea ghem din cele trei de serviciu pentru a strânge scorul la 2-4. Un scenariu similar l-a avut și setul 2, cu un ghem 6 în care Antonescu își pune toate speranțele și după ce îi anulează două șanse de break lui Ungur pune capăt ghemului după 18 puncte jucate. A fost momentul unui declic în jocul său, a prins mai multă încredere, a dat drumul la braț și rezultatele nu au întârziat să apară. O serie de alte patru ghemuri i-au adus setul și egalarea pe tabelă, apoi în decisiv este rândul său să conducă cu 4-1 cu două break-uri. Același scenariu, cu roluri inversate de această dată și cu altă continuare: 5-1, Adrian rămâne în set și face 5-2, apoi Antonescu închide pe propriul serviciu. 2-6, 6-4, 6-2, o victorie mare pentru constănțean, victorie pentru care a plătit scump în planul condiției fizice.

După două ore de repaus, Antonescu a intrat din nou în teren pentru finala calificărilor, meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal contra croatului Nikola Mektic. Compatriotul nostru a început ezitant și i-a oferit lui Mektic, locul 289 ATP, primul break al partidei. Serviciul a fost în continuare o problemă pentru constănțean, care înregistra după primele două ghemuri un procentaj de 36% al primului serviciu. În ghemul 5 el putea recupera handicapul după ce a revenit de la 40-15 pe serviciul croatului, însă a cedat la avantaj, ceea ce i-a conferit un avantaj moral adversarului său. Metkic nu a pregetat să exploateze acest avantaj și a dus scorul la 5-1, servind apoi pentru set. Și-a atins obiectivul nu înainte ca Antonescu să preia conducerea cu 0-30 și să cedeze apoi după patru puncte consecutive. În debutul actului secund Antonescu își face ușor serviciul, după care are o cădere ce îi permite lui Mektic să facă 7 puncte consecutiv și apoi să își treacă în cont primul break al acestei părți. Croatul accelerează și face 4-1 cu un al doilea break. Se simte în jocul lui Antonescu oboseala acumulată în meciul contra lui Ungur, un meci de două ore, însă trebuie să ținem cont că și Mektic a jucat 2 ore și un sfert contra sârbului Pedja Krstin un meci de trei seturi. După 50 de minute croatul pune capăt partidei cu al treilea break în set, scorul final fiind 6-1, 6-1.

Vasile Antonescu încheie prezența la primul turneu ATP din carieră și obține 6 puncte de clasament și 730 EUR la capătul a două meciuri în care a dovedit că are resurse importante și un alt meci în care a fost vizibil afectat de oboseală.

Alte știri din Tenis de câmp