Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT – Adrian Ungur, al patrulea ”tricolor” pe tabloul principalSportPictures.eu
21 Apr 2014

BRD NTT – Adrian Ungur, al patrulea ”tricolor” pe tabloul principal

Adrian Ungur a obținut astăzi calificarea pe tabloul principal al BRD Năstase Țiriac Trophy în urma victoriei repurtate pe terenul central al Arenelor BNR în fața cehului Jaroslav Pospisil (196 ATP) în două seturi 6-4, 6-4. Meciul a fost extrem de echilibrat, lucru subliniat de jucătorul nostru în declarațiile de după meci, dar gradul mai bun de concentrare a făcut diferența. Următorul adversar al lui Adrian, primul de pe tabloul principal, este tot un Pospisil, dar de alt calibru, de data aceasta canadianul Vasek Pospisil (29 ATP). Adrian este al patrulea român pe tablou principal, ale căror meciuri au început astăzi din păcate cu o înfrângere.

Patrick Ciorcilă (589 ATP) l-a întâlnit pentru a doua oară la București pe Sergiy Stakhovky (92 ATP), după ce anul trecut ucraineanul l-a eliminat în primul tur al calificărilor. Astăzi victoria a aparținut tot lui Stakhovsky, dar după ce anul trecut disputa a durat doar două seturi, Patrick a dovedit progresele efectuate și a pierdut în decisiv. Surprinzător, clujeanul a câștigat primul set cu 6-2, dar l-a cedat pe al doilea cu același scor. În decisiv momentul psihologic a avut loc în ghemul 3, pe serviciul lui Stakhovsky, când ucraineanul a reușit să-i anuleze lui Ciorcilă trei mingi de break și să își facă serviciul. Presiunea își spune cuvântul și ucraineanul închide meciul fără a mai ceda vreun ghem. Scorul final Stakhovsky – Ciorcilă 2-6, 6-2, 6-1.

În proba de dublu s-au disputat două meciuri, ambele cu participare românească. Victor Hănescu și tânărul Andrei Pătrui, în vârstă de 17 ani, au cedat în fața mult mai experimentaților Eric Butorac (SUA) – Raven Klaasen (Africa de Sud) cu 1-6, 6-7, după ce au făcut un set secund foarte bun. Emoțiile și-au spus cuvântul și în cazul tânărului Pătrui, care a avut ocazia de a juca alături de Victor Hănescu și de a primi o intrare frumoasă în lumea tenisului mare.

Ultimul meci al serii a însemnat, din păcate, tot o înfrângere pentru un român. Florin Mergea și austriacul Oliver Marach s-au recunoscut învinși de perechea Julian Knowle (Austria) – Vasek Pospisil (Canada) după două seturi cu scorul de 3-6, 3-6. O seară în care 5 dintre cele 18 ghemuri jucate s-au încheiat la punct decisiv, în care returul a fost mai bun de partea adversarilor, în care europenii au greșit mai mult la fileu. O vizită scurtă la București a dublului româno-austriac, căruia îi urăm succes în acest an început bine de cei doi.

Iată rezultatele complete ale meciurilor disputate astăzi:

Calificări:

A Ungur (ROU) – J Pospisil (CZE) 6-4, 6-4

N Basilashvili (GEO) – H Laaksonen (SUI) 6-7, 6-1, 6-4

R Berankis (LTU) – M Basic (BIH) 5-7, 6-4, 6-2s

P Mathieu (FRA) – R Albot (MDA) 6-3, 6-1

 

Tabloul principal, primul tur:

J Vesely (CZE) – J Chardy (FRA) 7-6, 6-0

[8] J Nieminen (FIN) – L Mayer (ARG) 6-3 3-6 7-6

S Stakhovsky (UKR) – [WC] P Ciorcila (ROU) 2-6, 6-2, 6-1

 

Tabloul de dublu, primul tur:

[2] E Butorac (USA) / R Klaasen (RSA) – [WC] V Hanescu (ROU) / A Patrui (ROU) 6-1, 7-6

J Knowle (AUT) / V Pospisil (CAN) –  O Marach (AUT) / F Mergea (ROU) 6-3, 6-3

Alte știri din Tenis de câmp