Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Rybakina câștigă la simplu, Kuzmova/Pliskova la dubluRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Iul 2019

BRD Bucharest Open: Rybakina câștigă la simplu, Kuzmova/Pliskova la dublu

Punct final în cea de-a șasea ediție a BRD Bucharest Open disputată în complexul de la Arenele BNR. Prezente în ambele finale, româncele nu s-au putut impune și au terminat pe locul secund în ceea ce poate fi ultima ediție a turneului patronat de ungurul Jeno Marki organizată în Capitală.

Prima finală a zilei a fost cea de dublu în care Jaqueline Cristian și Elena Gabriela Ruse, aflate pentru prima dată în postura de finaliste ale unui turneu WTA, au revenit spectaculos în partida contra perechii formate din Viktoria Kuzmova din Slovacia și cehoaica Kristyna Pliskova. După ce au cedat la limită primul set cu break în ghemul 10, ele au recuperat în setul secund după ce erau conduse cu 4-1, au salvat trei mingi de break și meci la 5-4, dar au cedat în final în tiebreak. Scorul final a fost 6-4, 7-6 (3) după 100 de minute, iar Gabriela și Jaqueline au primit câte 180 de puncte de clasament și un cec comun în valoare de 6.400 USD.

O altă premieră pentru o jucătoare tricoloră a fost calificarea în finala de la București a Patriciei Țig, jucătoare care a ieșit din circuit pentru o perioadă de aproape doi ani. Un parcurs excelent, cu șase victorii, a propulsat-o în ultimul act al competiției de simplu în care adversară i-a fost Elena Rybakina, locul 106 WTA. Jucătoarea din Kazahstan s-a impus într-un meci fără istoric, încheiat după o oră și 5 minute cu scorul de 6-2, 6-0.

Acest ultim meci mai puțin reușit nu a putut să diminueze aprecierea publicului pentru tânăra mămică ce face un salt impresionant în ierarhie, ea neavând puncte în clasament înaintea acestui turneu. Grație celor 198 de puncte obținute, 18 aferente câștigării calificărilor și 180 cuvenite finalistei, ea a urcat până pe locul 264 WTA și promite un final de sezon de succes.

 

Rezultatele zilei de duminică, 21 iulie:

Central

Viktoria Kuzmova (Slovacia) / Kristyna Pliskova (Cehia) - Jaqueline Cristian / Elena Gabriela Ruse  6-4, 7-6 (3)

Elena Rybakina (Kazahstan) - Patricia Maria Țig  6-2, 6-0

Alte știri din Tenis de câmp