Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Roșca, aproape de victorie. Bogdan, roller coaster la miez de noapteRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Iul 2018

BRD Bucharest Open: Roșca, aproape de victorie. Bogdan, roller coaster la miez de noapte

Andreea Roșca, locul 260 WTA, a umplut tribuna de pe semicentral, iubitorii tenisului românesc venind în număr mare pentru a o vedea la lucru pe cea căreia tenisul i-a oferit multe satisfacții în ultima perioadă, o palidă consolare însă pentru necazurile din viața personală.

Un prim set exemplar făcut de Andreea și câștigat în fața americancei Claire Liu, locul 170 WTA, dădea speranțe la victorie. Chiar și revenirea din setul 2 de la 1-5 la 3-5 a fost un semn bun pentru decisiv, însă un break alb făcut de americancă în debutul acestuia a complicat situația. Nevoită să vină din urmă, Andreea a mai cedat un break alb în ghemul 7, dar a răspuns imediat și și-a consolidat rebreak-ul cu un hold ce a adus-o la un singur punct în urma adversarei pe tabelă. Servind pentru meci, Liu a avut nevoie de șansă pentru a obține punctul decisiv, cu o minge lungă ce a prins tușa și a obligat-o pe Andreea să returneze în aut. A fost prima participare a Andreei pe un tablou principal de turneu WTA și chiar dacă a părăsit învinsă terenul după o partidă contra unei jucătoare cu 90 de locuri mai sus în clasament, se poate spune că și-a onorat wild card-ul oferit de organizatori.

Ziua a fost încheiată de un maraton de trei ore și 20 de minute în care Ana Bogdan, favorita numărul 6, a fost învinsă de Anna Karolina Schmiedlova, 85 WTA, câștigătoarea trofeului de la București din urmă cu trei ani.

Sinăianca a fost un pas în fața adversarei sale în primul act și după un break alb în ghemul 9 a servit pentru set. Ea a revenit de la minge de break și a închis setul, după care o scădere în joc, probabil datorată și numărului redus de partide oficiale disputate în ultima perioadă, i-a provocat un recul serios. Schmiedlova s-a distanțat la 4-0 și 5-1, dar Ana noastră a aruncat în luptă toate resursele și cu susținerea publicului a întors incredibil la 6-5, dar nu a mai avut puterea să pună capăt partidei pe proproa lansare. Tiebreak-ul a fost la rândul său pe muchie de cuțit, cu Schmiedlova distanțându-se la 5-2, Bogdan revenind la 5-4, dar o minge scăpată prea lung de ea și o contrascurtă la care slovaca a ajuns au închis setul și au trimis meciul în decisiv. Setul a fost un roller coaster, cu Ana Bogdan în avantaj 3-1 și apoi condusă cu 5-3, cu două mingi de meci salvate de ea la 5-4 pentru Schmiedlova și rebreak cedat în ghemul următor, pentru ca slovaca să închidă partida cu un ghem alb de serviciu.

 

Rezultatele zilei de marți, 17 iulie

Central, de la ora 14:00

[2] M. Buzărnescu (România) - D. Kovinic (Muntenegru)  6-2, 6-4

O. Jabeur (Tunisia) - [3] I. Begu (România)  6-2, 6-1

[5] S. Cîrstea (România) - [Q] C. Buyukakcay (Turcia)  6-3, 6-3

A. Schmiedlova (Slovacia) - [6] A. Bogdan (România)  4-6, 7-6 (4), 7-5

 

Semicentral, de la ora 14:00

[Q] I. Bara (România) - V. Tomova (Bulgaria)  6-4, 7-5

[1] A. Sevastova (Letonia) - D. Jakupovic (Slovenia)  4-6, 6-2, 7-6 (1)

[Q] C. Liu (SUA) - [WC] A. Roșca (România)  4-6, 6-3, 6-4

 

Terenul 4, de la ora 14:00

V. Zvonareva (Rusia) - E. Alexandrova (Rusia)  6-1, 6-2

[4] P. Martic (Croația) - [Q] R. Sramkova (Slovacia)  6-2, 6-4

L. Siegemund (Germania) - J. Paolini (Italia)  6-4, 6-0

 

Terenul 6, de la ora 14:00

[4] L. Marozava (Belarus) / A. Rus (Olanda) - A. Cadanțu (România) / M. Irigoyen (Argentina)  6-3, 6-3

G. Garcia Perez (Spania) / C. Lister (Suedia) - N. Dzalamidze (Rusia) / I. Soylu (Turcia)  7-5, 4-6, 10-6

D. Kovinic (Muntenegru) / M. Zanevska (Belgia) - Y. Bonaventure (Belgia) / O. Kalashnikova (Georgia)  6-4, 6-2

J. Cristian (România) / E. Ruse (România) - B. Eraydin (Turcia) / V. Zvonareva (Rusia)  6-4, 6-1

Alte știri din Tenis de câmp