Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Niculescu nu prinde finalaCosmin Iftode / SportPictures.eu
18 Iul 2015

BRD Bucharest Open: Niculescu nu prinde finala

După o semifinală în care a strălucit un set, Monica Niculescu a fost eliminată de favorita principală a turneului, italianca Sara Errani, locul 20 WTA.

Cald, foarte cald pe terenul central al complexului de la Arenele BNR, iar jucătoarea noastră a simțit nevoia să dea totul în fața unui public mai fierbinte decât aerul de deasupra zgurei. Monica a pornit fulminant, cu opt puncte consecutive și minge de dublu break în ghemul 3. Italianca nu are cale de ieșire decât lupta și se agață cu dinții de acest ghem pe care îl câștigă în cele din urmă, însă cu prețul unui ghem cedat la 0 pe serviciul Monicăi în ghemul următor. Un ghem mai liniștit pentru italiancă o aduce la pauza de bancă cu handicap minim față de jucătoarea noastră și îi oferă timp de gândire pentru a reevalua situația tactică. Ajustările pe care le face par a fi cele corecte, din moment ce își recuperează imediat serviciul pierdut, dar Monica face rebreak apelând la scurte aruncate din spatele liniei de fund imediat lângă fileu. Chiar dacă sunt frustrante aceste mingi care nu pot fi ajunse întotdeauna, Sara își păstrează nestrămutată ambiția de a încerca răspunsul corect la provocări. După un nou ghem pe propriul serviciu, Monica se apropie la o singură lungime de încheierea setului. Un ghem alb al italiencei pare a fi momentul de relaxare al jucătoarei originare din Slatina înainte de atacul final. La 5-4 Niculescu servește pentru set, dar Errani stă bine în teren, acoperă colțurile și o pasează pe româncă la primele intenții de apariție la fileu. Rezultă un nou break, după care tribuna o împinge de la spate pe Monica pentru un nou rebreak și ghemul decisiv pentru câștigarea primului set. Pe parcursul setului Sara a răspuns tensiunii și s-a enervat în câteva rânduri: a avut un scurt dialog cu publicul căruia i-a reproșat că a ovaționat înainte de încheierea unui punct, apoi i-a reproșat arbitrului o decizie în defavoarea ei la o tușă a Monicăi

. Cu toate acestea, italianca și-a păstrat parcursul de regularitate ce s-a dovedit a fi câștigător în seturile ulterioare, în care Monica a fost vizibil afectată de efortul depus în primul act. Acuratețea loviturilor sale a scăzut, în timp ce Sara a mers ca un metronom, chiar accelerând ritmul și dictând în majoritatea timpului cursul punctului. Cu toate acestea, la sfârșitul setului 2, la 5-1 pentru adversara sa, Monica a avut o răbufnire de orgoliu și într-un ghem de 24 de puncte a anulat nu mai puțin de 5 mingi de set ale adversarei sale. Chiar dacă a fost ”cravașată” de încurajările publicului, ea nu a mai putut răspunde consistent atacurilor italiencei, chiar dacă un rebreak în decisiv dădea tribunei speranța unei reveniri în joc a compatrioatei noastre.

După două ore și 20 de minute Monica s-a recunoscut învinsă, Errani ieșind zâmbind în timp ce tabela indica 5-7, 6-1, 6-2 în favoarea ei. Monica nu a putut depăși performanța de anul trecut, când a fost eliminată tot în semifinale de Simona Halep, și obține 110 puncte de clasament și un cec în valoare de 11.300 USD.

În cealaltă semifinală a zilei am putut urmări un meci cu un alt registru de joc între slovaca Anna Karolina Schmiedlova și slovena Polona Hercog. Două jucătoare de forță, cu lovituri puternice și acuratețe a loviturilor, au oferit un alt fel de spectacol decât Monica și Sara. Cu un plus de fluiditate în joc, Schmiedlova a revenit de la 1-4 în primul set și s-a impus după 80 de minute cu 6-4, 6-3.

I

ată rezultatele complete ale zilei de sâmbătă:

[1] S. Errani (ITA) - [3] M. Niculescu (ROU) 5-7, 6-1, 6-2

[7] A. Schmiedlova (SVK) - P. Hercog (SLO) 6-4, 6-3

[WC] C. Mitu (ROU) / P. Țig (ROU) - [3] I. Olaru (ROU) / A. Tatishvili (USA) 7-5, 4-6, 10-5

 

Duminică, începând cu ora 15:00 are loc finala de dublu:

[4] O. Kalashnikova (GEO) / D. Schuurs (NED) - [WC] C. Mitu (ROU) / P. Țig (ROU)

Nu înainte de ora 17:00 - [1] S. Errani (ITA) vs [7] A. Schmiedlova (SVK)

Alte știri din Tenis de câmp