Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Kids DayRazvan Lupica / Mediafax Foto
06 Iul 2014

BRD Bucharest Open: Kids Day

Simona Halep a fost prezentă astăzi pe terenul central din cadrul Arenelor BNR, unde, alături de Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Alexandru Cadanțu, a antrenat timp de o oră viitoarea generație de tenismeni, în cadrul Kids Day organizat de BRD Bucharest Open.

La finalul acestei ore pline de emoții pentru cei mici, Simona Halep a declarat că a fost o mare bucurie să joace alături de copii:  ”Astăzi au fost pe teren copii frumoși, deosebiți, mi-a făcut mare placere să joc cu ei și de fiecare dată când am ocazia o fac cu mare bucurie. Și eu când eram mică îmi doream să vin să joc cu sportive de înaltă performanță și eram foarte încântată de fiecare dată când aveam ocazia să joc.”

Simona Halep a adăugat că așteaptă să urmărească și să joace în meciurile care vor începe de mâine la Arenele BNR. ”Este incredibil să avem un turneu WTA organizat în România, mi-am dorit să joc la noi în țară și sper să câștig cât mai multe meciuri. Faptul că s-a organizat un turneu de asemenea nivel în România înseamnă foarte mult pentru țara noastră și sper să contribuie la dezvoltarea tenisului românesc, să avem cât mai multe jucătoare în prima linie a tenisului mondial. Deja avem foarte multe jucătoare românce în prima sută a clasamentului mondial, ceea ce este extraordinar.

Despre meciul din Primul Tur de Simplu disputat cu franțuzoaica Kristina Mladvenovic, Simona a declarat că se simte pregătită: ”Voi da tot ce voi putea în ziua respectivă. Sper să mă ajute condiția fizică. Am jucat cu ea pe hard, nu pe zgură, dar trebuie să fiu atentă la retur și sper să ies cu o victorie de pe teren.

Simona se simte încrezătoare la începutul acestui turneu și speră ca trecerea de la iarbă la zgură să nu îi afecteze jocul. ”Este foarte greu când vii de pe zgură pe iarbă, cu toate acestea am încredere că pot să mă adaptez repede și să joc bine.”

Favorita numărul unu a turneului de tenis își dorește să joace cât mai bine pe teren, să se bucure de fiecare punct și să facă un spectacol din fiecare meci, deși evită deocamdată să dea pronosticuri legate de finală. ”Până la finală este drum lung. E greu să mă gândesc până acolo. Nu se știe dacă ajung până în finală. Dacă voi juca cu o româncă în finală cred că va fi cel mai frumos lucru pentru noi, pentru țara noastră și pentru turneu.

Președintele Federației Române de Tenis, domnul George Cosac, spune că până acum, organizarea primului turneu WTA în România este un succes, publicul românesc fiind dornic să vadă tenis de înaltă performanță, ”biletele de la finală și semifinală fiind epuizate încă din prima zi.”

Alte știri din Tenis de câmp